Afghanistan

Kinderen in steden en landelijke gebieden kunnen weer naar school

Vier decennia conflict

Afghanistan kampt met een grootschalige humanitaire crisis - het resultaat van vier decennia van conflicten. Talloze mensen hebben hun huis moeten verlaten. Alleen al binnen de landgrenzen zijn op dit moment een miljoen mensen op de vlucht - inclusief duizenden vluchtelingen die zijn teruggekeerd uit Pakistan en Irak.

Geen eind in zicht

Achttien lange jaren sleept de humanitaire crisis in Afghanistan zich voort. Een oplossing is nog niet in zicht. De Taliban is de afgelopen jaren actiever geworden en steeds meer mensen leiden er honger. Zes miljoen mensen hebben op dit moment dringend humanitaire hulp nodig, meer dan de helft hiervan is kind.

Gevaren voor kinderen

Hoe is het om op te groeien als kind in Afghanistan? Je staat voor vele uitdagingen en gevaren. Je loopt het risico te worden uitgehuwelijkt, lijfstraffen te krijgen en te moeten werken onder gevaarlijke arbeidsomstandigheden. De dreiging van geweld is er altijd en overal.

Afghanistan1918x1080

Kinderen in Afghanistan kunnen met onze help weer veilig spelen en leren

Foto: War Child

Wat wij doen

Wij bieden samen met War Child UK kinderen in steden en het platteland de kans om naar school te kunnen gaan. Onze programma's zijn ontworpen om kinderen van vier tot zes jaar te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Zoals bij veel van onze projecten combineren we onderwijs met bescherming. Wij trainen maatschappelijke werkers om geïsoleerde of alleenstaande kinderen en jongeren te herkennen. We bieden ze vervolgens begeleiding en helpen met het opsporen van hun families - in de hoop ze weer te kunnen herenigen.