Oorlog is erfelijk

Oorlog is nooit ver weg. Voor Seif (15) uit Syrië kwam de oorlog wel héél dichtbij. Ternauwernood ontsnapte hij aan IS. In een vluchtelingenkamp in Libanon helpen wij hem zijn traumatische verleden van zich af te schudden. Zodat zijn oorlogswonden genezen - en niet erfelijk worden.

Dat oorlog erfelijk is, weten bekende Nederlanders Geert Mak, Frédérique Spigt, Arnon Grunberg, Eva Weyl, Blaudzun en Leila Prnjavorac als geen ander. Onder regie van documentairemaker Deborah van Dam, vertellen zij in persoonlijke interviews met journalist en filmmaker Natascha van Weezel over de blijvende impact van oorlog op hun leven om aandacht te vragen voor de bijna 200 miljoen kinderen die nú in oorlog opgroeien.

Kinderen zoals Seif. Met muziek, sport en spel helpen we hem zijn heftige oorlogservaringen te verwerken. “Mijn juf heeft mij geleerd dat het belangrijk is om te praten over mijn gevoelens. Ik vertel haar over hoe ik in mijn nachtmerries door een schaduw naar beneden word gesleurd. Erover praten helpt."

Help jij ons voorkomen dat oorlog van generatie op generatie wordt doorgegeven?

Hoe we samen steun kunnen bieden
Seif uit Syrië krijgt in een Libanees vluchtelingenkamp les van War Child om hem te helpen zijn oorlogstrauma's te verwerken

Voorkom dat oorlog van generatie op generatie wordt doorgegeven

Ik help eenmalig met €

Ik help kinderen met muziek, sport- en spelactiviteiten

Ik help ouders met psychosociale begeleiding

Ik help lokale begeleiders met trainingen

Ik help een kind zijn oorlogsverhaal te verwerken

Ik help twee kinderen hun oorlogsverhaal te verwerken

Ik help drie kinderen hun oorlogsverhaal te verwerken

Dit zijn voorbeeldbedragen die op verschillende manieren wereldwijd kunnen worden ingezet voor hulp aan kinderen in oorlog.

Help mee

Samen willen we € 125.000 ophalen voor kinderen in oorlog

€ 90.286 opgehaald tot nu toe

Podcast: Oorlog is erfelijk

Voor onze campagne sprak journalist en interviewster Natascha van Weezel zes bekende Nederlanders over hoe oorlog hun leven heeft bepaald. Ook als de oorlog is gestopt, worden oorlogstrauma’s vaak doorgegeven van generatie op generatie. In deze podcast delen Geert Mak, Frédérique Spigt, Arnon Grunberg, Eva Weyl, Blaudzun en Leila Prnjavorac hun persoonlijk verhaal om aandacht te vragen voor kinderen in oorlog van nu.

Luister naar onze podcast

  • listen on Spotify
  • listen on Apple Podcasts

Meer over de podcast