Elke ochtend staan kinderen op met angst voor raketten

Het groeiend aantal kinderen dat nu wordt getroffen door afschuwelijk oorlogsgeweld is schrikbarend. Voor kinderen in Gaza, Oekraïne of Soedan is iedere dag opnieuw een harde confrontatie met de werkelijkheid.

Kinderen die een oorlog meemaken, doen ’s nachts vaak geen oog dicht. Áls ze eindelijk slapen, nemen nachtmerries het over. Zo ook bij Dmitry (7) uit Oekraïne. Net als vele andere kinderen staat hij op met een hoofd vol zorgen. Met angst voor wat de nieuwe dag zal brengen.

Het brute oorlogsgeweld in de wereld maakt dat we nóg daadkrachtiger aan de slag gaan. We bieden kinderen in oorlog een nieuwe start. Een plek waar ze weer even kind kunnen zijn. Waar ze met creativiteit en beweging leren omgaan met hun angst, verdriet en boosheid.

Samen zorgen we ervoor dat kinderen ‘s ochtends kunnen opstaan zoals kinderen hóren op te staan: zorgeloos en met zin in de nieuwe dag. Samen geven we ze een veilige plek. En dat is harder nodig dan ooit.

Ik geef een kind sport- en spelmateriaal

Ik geef een kind een jaar lang psychosociale steun

Ik draag bij aan het trainen van lokale begeleiders

Ik geef voor goede steun aan kinderen

Wij registreren jouw gegevens en gaan hier eerlijk mee om. Lees hier waarom.

Ja, ik doe mee

Help 9.500 kinderen in oorlog aan een veilige plek

9.500

2.891

Tekening, doodle, schets van een veilige plek - huis - War Child

Sta op voor kinderen in oorlog

Onder het motto ‘Sta op voor kinderen in oorlog’ werd op donderdag 16 november de eerste editie van de War Child Pyjama dag gehouden. Actrice Eva Van der Gught startte samen met basisschoolleerlingen de campagne.

Lees verder

HEMA x War Child pyjama

Ook dit jaar lanceert HEMA een speciale pyjama collectie voor het hele gezin. 25% van elke verkochte pyjama gaat naar War Child. Met deze pyjama's verzeker je jouw gezin van een heerlijke nachtrust én steun je kinderen in oorlog.

Koop jouw pyjama hier