Bang voor monsters

Er zijn kinderen die denken dat monsters bestaan. Zij liggen wakker en kijken dan onder hun bed. Er zijn ook kinderen die het zeker weten. Kinderen in oorlog en conflict. Zij liggen wakker van het monster dat ze recht in de ogen hebben gekeken. Het monster dat oorlog heet.

Wij kunnen deze kinderen helpen om die angsten weg te nemen. Samen met hen gaan we de monsters te lijf. En zorgen we ervoor dat ze weer rustig slapen.

Veel kinderen in oorlog en conflict doen ’s nachts geen oog dicht. De angst houdt hen wakker. En als ze eenmaal slapen dan domineren nachtmerries hun onrustige nachten. Vaak plassen zij ook weer in hun bed.

Maar liefst 160 miljoen kinderen groeien op in conflictgebieden. Zij zijn doodsbang voor het monster dat oorlog heet. We weten dat één op de vijf kinderen die een oorlog meemaakt, daar last van houdt. Deze kinderen vertonen vaker agressief gedrag, trekken zich terug en maken moeilijk vriendjes.

Gelukkig kunnen wij daar iets aan doen. Wij helpen deze kinderen om te leren omgaan met hun heftige ervaringen en angsten. We bieden ze veilige plekken waar we samen praten en leren. Waar kinderen door creatieve activiteiten, sport en spel weer op adem kunnen komen. Zodat ze uiteindelijk ’s nachts in hun bed zelfs weer kunnen dromen van een toekomst vrij van geweld en gevaar.

Wij geloven dat kinderen niet thuishoren in oorlog. Nooit.
Help nu kinderen in oorlog. Voor 8 euro per maand.

Hoe we samen steun kunnen bieden
Bang voor monsters - War Child Holland

Een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit.

Ik help eenmalig met €

Ik geef een kind sport- en spelmateriaal

Ik geef een kind een jaar lang psychosociale steun

Ik draag bij aan het trainen van lokale begeleiders

Ik help een kind met psychosociale steun

Ik help twee kinderen met psychosociale steun

Ik help drie kinderen met psychosociale steun

Dit zijn voorbeeldbedragen die op verschillende manieren wereldwijd kunnen worden ingezet voor hulp aan kinderen in oorlog.

DOE MEE

Samen kunnen we kinderen in oorlog helpen hun angsten te verwerken

We kunnen 163 kinderen een jaar lang helpen