Laat oorlog geen generaties duren

In haar ouders' armen ontsnapt de dan vier maanden oude Nadine (11) ternauwernood aan bombardementen die hun huis in Syrië verwoesten. Wanneer je als kind of als ouder een oorlog hebt meegemaakt, draag je dat je hele leven met je mee. Oorlog kruipt onder je huid.

Nadine's familie kan en durft niet naar huis: in Syrië woedt nog steeds oorlog. En wat er na jaren geweld nog overeind stond, is door de aardbevingen in februari met de grond gelijk gemaakt. “We praten in ons gezin veel over de oorlog”, vertelt Nadine's vader, “maar niet met Nadine. Het maakt haar bang, ze maakt van de verhalen beelden in haar hoofd.”

Oorlog achtervolgt families. Met psychosociale steun kunnen wij voorkomen dat oorlog van generatie op generatie wordt doorgegeven. Hoe belangrijk dat is, weet journalist en programmamaker Hanneke Groenteman als geen ander. Met BN'ers Boudewijn de Groot, Debby Petter en Afghaanse activiste Kamela Hamidy en hun kinderen spreekt zij over de impact van oorlog. Zo vragen zij aandacht voor de 230 miljoen kinderen zoals Nadine, die worstelen met oorlog en geweld om hen heen én in hun hoofd.

Nadine en haar vriendin uit Syrië doen mee aan War Child's programma's in Libanon | Laat oorlog geen generaties duren

Haal de oorlog uit een kind

Ik help eenmalig met €

Ik geef een ouder training in stressverlichting en positief opvoeden

Ik geef kinderen sport- en spelmaterialen voor de War Child activiteiten

Ik geef een lokale medewerker training om ouders te begeleiden

Ik help een kind met psychosociale steun

Ik help twee kinderen met psychosociale steun

Ik help drie kinderen met psychosociale steun

Dit zijn voorbeeldbedragen die op verschillende manieren wereldwijd kunnen worden ingezet voor hulp aan kinderen in oorlog.

Doneer nu

Help 2.600 kinderen hun nare ervaringen te verwerken

1812 geholpen kinderen