Bekende acteurs lezen voor kinderen in Jemen

Afgelopen weekend organiseerde actrice Eva van der Gucht een voorleesmiddag in Amsterdam als onderdeel van de grootschalige actie: #ikkominactievanjemen. Op 20 januari staat de tweede voorleesmiddag gepland, en daar kun jij bij zijn.

Bekende acteurs lezen sprookjes

Eva van der Gucht, bekend van onder meer S1NGLE en Dokter Tinus, las afgelopen zondag samen met bekende acteurs en vrienden Thekla Reuten, Rop Verheijen, Diewertje Dir, Anne-Marie Jung, Maarten Heijmans, Lykele Muus, Canick Hermans, Casper Gimbrère en theaterregisseur Domenico Mertens voor uit Arabische sprookjes en de verhalenbundel 'Jij en ik' van o.a. Jan Terlouw over vriendschap en vluchten.

Ik kom in actie voor Jemen

Bekende acteurs en actrices organiseren voorleesmiddag voor kinderen in Jemen

Foto: War Child

Verhalen over de leefwereld van kinderen in Jemen

Tijdens de voorleesmiddag in 'De Nieuwe Boekhandel' in Bos en Lommer kon jong en oud genieten van mooie verhalen die betrekking hebben op de leefwereld van kinderen uit Jemen. Eva van der Gucht: “Ik wil de bezoekers meegeven onze situatie niet voor lief te nemen. Wereldwijd groeien kinderen op onder vreselijke omstandigheden, neem bijvoorbeeld de kinderen in Jemen die dagelijks de gevolgen van de humanitaire crisis in hun land ondervinden.“ Bezoekers konden een donatie doen die ten goede komt aan ons project in Jemen.

Op 20 januari van 13:00 - 15:00 uur staat de tweede voorleesmiddag gepland. Ben jij erbij?

“Ik wil de bezoekers meegeven onze situatie in Nederland niet voor lief te nemen."
Eva van der Gucht
Ik kom in actie voor Jemen

Actrice Eva van der Gucht leest voor uit Jan Terlouw's 'Jij en ik'

Foto: War Child

Ik kom in actie voor Jemen

Theaterregisseur Domenico Mertens leest Arabische sprookjes voor

Foto: War Child

#ikkominactievoorjemen

Eva's voorleesmiddag is onderdeel van de grootschalige actie #ikkominactievoorjemen, het initiatief van actrice Katrien van Beurden. De situatie van kinderen uit Jemen bezorgde Katrien slapeloze nachten, waardoor zij besloot een actie op te zetten. Met haar gedrevenheid probeert Katrien zoveel mogelijk mensen in actie te laten komen. Onder anderen actrice Sanne Vogel en acteur/producent Dennis Overeem steunen haar actie en doen mee.

Van benefietdiner tot buikdansen

Zelf zit Katrien van Beurden ook niet stil. Ze organiseert verschillende evenementen, waaronder een benefietdiner met Jemenitische koks. Tijdens het diner schuiven Jemenieten aan om te vertellen over de schrijnende situatie in hun land. Ook organiseert Katrien een actievoerdersmarkt waar geïnteresseerden in actie kunnen komen en diverse workshops kunnen volgen, zoals duikdansen en acteren.

“Lig je vaker dan twee nachten wakker, dan moet je stoppen met toekijken maar iets doen. Het is tijd voor actie!"
Actrice Katrien van Beurden
Jemen meisje met baby hulp War Child

Kinderen in Jemen op de vlucht voor geweld

Foto: War Child UK

Ons werk in Jemen

De opbrengst gaat naar ons project in Jemen. Ondanks dat het lastig is om Jemen binnen te komen, weten wij de bevolking te bereiken. Samen met War Child UK helpen wij de kwetsbare kinderen, door het uitreiken van voedselbonnen. Met zo’n bon kan een gezin genoeg voedsel kopen voor één maand. Daarnaast knappen wij scholen op en creëeren wij Child-Friendly Classrooms: een veilige plek in het chaos van het geweld. Hier volgen kinderen onderwijs en kunnen ze weer spelen.

Ook in actie komen? Dat kan!

Doe mee met de actie #ikkominactievoorjemen van Katrien! Meld hier je actie aan