Help kinderen de oorlog verwerken. Ook als u er niet meer bent

Laat kinderen in oorlog een toekomst na. Steun War Child via uw testament.

De erfenis van een conflict

Nog nooit begon een kind met oorlog voeren. Toch groeien er nu 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog nog steeds miljoenen kinderen op in conflictgebieden en oorlog. Te midden van geweld waar zij niet om hebben gevraagd en niets aan kunnen doen. Hun erfenis bestaat uit verwoeste scholen, ongekende zorgen en nachtmerries.

Al een kwart eeuw strijden wij voor deze kinderen. Omdat alle kinderen, ongeacht waar zij ter wereld kwamen, recht hebben op bescherming, onderwijs en psychosociale steun. Zo helpen wij kinderen hun oorlogservaringen te verwerken, want met de juiste hulp zijn kinderen sterker dan oorlog.

Doorbreek het zwijgen campagne 75 jaar oorlog War Child met Hanneke Groenteman

Onze campagne ‘Doorbreek het zwijgen’ in begin 2020 met Hanneke Groenteman

Foto: War Child

De oorlog uit een kind - nu en later

Ook als u er niet meer bent kunt u kinderen steunen. Deel met ons de wens de oorlog uit een kind te halen. Als u War Child opneemt in uw testament, komt het volledige bedrag ten goede aan kinderen in oorlog. Als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) hoeven wij namelijk geen erfbelasting af te dragen. U bepaalt zelf uw wensen en een notaris helpt bij het opstellen van uw testament. Alle giften, groot én klein, betekenen steun aan kinderen in oorlog. Hier zijn wij ongelofelijk dankbaar voor. Met uw nalatenschap kiest u voor de toekomst van kinderen. Samen halen we de oorlog uit een kind.

Doorbreek het zwijgen campagne 75 jaar oorlog War Child met Hedy D'ancona

Hedy d’Ancona op bezoek in Oeganda bij één van onze onderwijsprojecten

Foto: War Child

Zo werkt nalaten aan War Child

Kinderen in oorlog opnemen in uw testament kan op verschillende manieren. Onderstaande overwegingen kunnen u helpen bij het opstellen van uw nalatenschap.

  • U kunt een geldbedrag of goed (bijvoorbeeld waardevolle spullen of een huis) nalaten aan War Child. Dit heet een legaat.
  • Door erfstelling, waarbij u War Child benoemt als (mede-)erfgenaam. Hierbij gaat er een door u bepaald percentage (vrij van erfbelasting) naar onze steun aan kinderen in oorlog.
  • U kunt zelf bepalen welke notaris u begeleidt in het opstellen en registreren van het testament. U behoudt volledige controle over uw testament en kunt op elk moment wijzigingen laten aanbrengen.

Meer weten?

Meer weten over War Child in uw testament opnemen?
Vraag een oriënterend gesprek aan. Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden om War Child op te nemen in uw nalatenschap. Hiervoor kunt u contact opnemen met Anouk Huiden via telefoonnummer 020-4227777 of stuur een mail naar anouk.huiden@warchild.nl.

Anouk Huiden Nalatenschappen M&F War Child

Anouk Huiden, Relatiemanager Nalatenschappen bij War Child

Foto: War Child

Heeft u War Child al opgenomen in uw testament? Dan zijn wij daar bijzonder blij mee!
Zou u ons hiervan op de hoogte willen brengen? Zo kunnen wij eventuele wensen met u bespreken en u op de hoogte houden van onze projecten.