Fiscaal voordeel met jouw zakelijke gift

Jouw steun aan War Child via jouw bedrijf is fiscaal voordelig. Zo kunnen we samen nog meer impact maken voor kinderen via zakelijke donaties. Er zijn twee manieren waarop giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Giften met een zakelijk karakter

Giften in het belang van het bedrijf. De donatie moet een positieve en nuttige bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering. De geschonken giften zijn aftrekbaar als bedrijfskosten. Bijvoorbeeld, wanneer je producten of diensten schenkt. Of reclameruimte aanbiedt of juridisch advies. War Child noemt dat Gifts in Kind.

Giften uit vrijgevigheid

Een gift aan War Child is aftrekbaar als het voldoet aan de voorwaarden van de belastingwetgeving. War Child is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Daarom mag jouw bedrijf een gift aan War Child aftrekken van de winst die in dat jaar is gemaakt.

  • Per jaar bedraagt de aftrek maximaal 50 % van de winst en het bedrag mag niet meer zijn dan €100.000.
  • Het is fiscaal voordeliger om vanuit een bedrijf War Child te steunen dan als particulier. Want voor een gift vanuit een bedrijf is geen minimum, voor een particuliere gift geldt een minimum van 1% van het verzamelinkomen.

Voorbeeld: als het verzamelinkomen van een particulier €50.000,- is, is de eerste €500,- niet financieel aftrekbaar. Bij een gift vanuit een bedrijf is er daarentegen geen drempel en is dus de eerste €500,- ook aftrekbaar.

Wat voor jouw bedrijf de beste en fiscaal meest gunstige manier is om impact te maken, vertellen we je graag persoonlijk. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Word Business Friend

Uw recht op privacy is belangrijk voor ons. We verzamelen gegevens in overeenstemming met de GDPR-standaard. Lees hier waarom.
Dankjewel, we nemen snel contact met je op!