Ik zit op school

Je kunt op veel manieren in actie komen voor kinderen in oorlog. Houd een War Child-spreekbeurt, verkoop spullen of vier kerst met ons op school!

Dit doen wij voor kinderen in oorlog

Spreekbeurt voor War Child

Houd jij binnenkort een spreekbeurt? Doe dit over War Child! Het is belangrijk dat iedereen weet dat lang niet alle kinderen opgroeien in een veilig land als Nederland. Wereldwijd zijn er miljoenen kinderen die een oorlog meemaken. Zij zijn op zoek naar een veilige plek om te spelen en leren.

Hoe is het om op te groeien in oorlog? En wat doet War Child om deze kinderen te helpen? Download ons spreekbeurtpakket en vertel je klasgenoten er alles over. Wil jij nog meer doen? Maak van je spreekbeurt een Superspreekbeurt en kom samen met je klas in actie voor oorlogskinderen.

Onze hulp gebruiken?

“Mijn klasgenootjes vonden mijn spreekbeurt heel indrukwekkend. Ik had een filmpje over Syrië verwerkt in mijn spreekbeurt, dit heeft veel indruk gemaakt"
Djenna (12) haalde een 9,5 voor haar War Child-spreekbeurt
Oeganda

Naar school gaan in Oeganda

Foto: Jeppe Schilder

Libanon Veilige Plek

Spelen op een veilige plek in Libanon

Foto: War Child

Kom met je klas in actie

Een oorlogskind kan wel wat hulp gebruiken. En die kun jij geven! Kom met je vrienden, vriendinnen of je hele klas in actie. Van een talentenshow tot een voetbaltoernooi. Van koekjes bakken, oude spullen verkopen tot auto’s wassen in de buurt. Wist je dat wij met € 8,- één kind al een maand kan helpen? Doe je mee?

Winactie kerstfeest op school

Dit jaar kun jij met kerst iets speciaals doen voor kinderen die opgroeien in oorlog óf hiervoor op de vlucht zijn. Kom in actie en maak kans op een spetterend War Child-kerstfeestje in de klas! Met één van onze ambassadeurs, de War Child-kersthapjes van topchef Julius Jaspers en te gekke versiering voor in de klas wordt het een onvergetelijk kerstfeest.