Ik zit op school

Help jij ons mee? Je kunt op veel manieren in actie komen voor kinderen in oorlog. Houd een spreekbeurt over ons werk, verkoop je oude spullen of ga 'Rennen voor War Child'. Samen maken we het verschil!
Psychosociale steun voor kinderen in oorlog zodat zij weer een toekomst kunnen opbouwen dankzij War Child in DR Congo

Kom samen in actie voor kinderen in oorlog

Foto: War Child

Kom met je klas in actie

Een kind in oorlog kan wel wat hulp gebruiken. En die kun jij geven! Kom met je vrienden, vriendinnen of je hele klas in actie. Maak met z'n allen tekeningen die iedereen kan kopen - in de vorm van placemats, mokken of wenskaarten. Ga Rennen voor War Child of organiseer een rommelmarkt op school. En vier in december kerst met ons. Je kunt ook een eigen actie starten: van een talentenshow tot een voetbaltoernooi, ga koekjes bakken, oude spullen verkopen of auto’s wassen in de buurt. Doe je mee?

Dit doen wij voor kinderen in oorlog

Vertel jouw klasgenoten alles over War Child

Houd jij binnenkort een spreekbeurt of moet je een werkstuk maken? Doe dit over War Child! Het is belangrijk dat iedereen weet dat lang niet alle kinderen opgroeien in een veilig land als Nederland. Wereldwijd zijn er miljoenen kinderen die een oorlog meemaken. Zij zijn op zoek naar een veilige plek om te spelen en leren.

Hoe is het om op te groeien in oorlog? En wat doet War Child om deze kinderen te helpen? Download ons spreekbeurt-en-werkstukpakket met foto’s en video’s om je werkstuk of spreekbeurt nóg beter te maken. Zet 'm op!

“Mijn klasgenootjes vonden mijn spreekbeurt heel indrukwekkend. Ik had een filmpje over Syrië verwerkt in mijn spreekbeurt, dit heeft veel indruk gemaakt"
Djenna (12) haalde een 9,5 voor haar War Child-spreekbeurt
Emilie onderwijs Can't Wait to Learn Oeganda - Doorbreek het zwijgen War Child

Naar school gaan in Oeganda

Foto: War Child

War Child helpt kinderen in Irak weer kind zijn op veilige plekken

Spelen op een veilige plek

Foto: War Child

Meer weten? Neem contact op via