Kerstactie op school voor War Child

Samen toewerken naar één doel: zoveel mogelijk kinderen helpen in oorlog. Sluit helemaal aan op de kerstgedachte. Wist je dat 230 miljoen kinderen opgroeien met oorlog en geweld? Kom met kerst op school voor hen in actie!
Vier je kerstfeestje voor War Child

Kom net als deze klas in actie voor War Child. Doe de Santa Run met speciale gymles of organiseer een kerstmarkt

Foto: Guus Schoonewille

War Child kerst vieren goed doel hapjes kerstdiner

De échte kerstgedachte: van kerstdiner tot heerlijke kersthapjes. Smullend succes verzekerd!

Foto: Guus Schoonewille

Bedenk alvast hoe je in de decembermaand in actie wil komen. Om je op weg te helpen zetten wij een aantal leuke kerstacties die je op school kunt organiseren op een rij.

Santa Run

Maak een parcours om de school heen en ren zoveel mogelijk rondjes met een kerstmuts op je hoofd. Laat je sponsoren per rondje en haal zo veel mogelijk geld op. Met ons stappenplan, sponsor- en stempelkaart en promotieposter gaan jullie vliegend van start met je kerstactie.

Ter voorbereiding op de Santa Run-sponsorloop hebben we in de sponsorlooppakket een speciale War Child-gymles toegevoegd. In de gymles staan sport- en spelactiviteiten die we met kinderen in oorlog doen. Hierdoor leren zij om te gaan met hun boosheid, verdriet en leren ze weer nieuwe vrienden te maken. Doe deze gymles als opwarming naar de sponsorloop en ervaar het zelf!

War Child kerst vieren goed doel hapjes kerstdiner

Met jouw kerstdiner een succes met heerlijke War Child-kersthapjes van topchef Julius Jasper

Foto: Guus Schoonewille

Kinderen hebben kersthapjes gemaakt met War Child

Laat je inspireren door ons kerst ABC van Peace Pannenkoeken bakken tot 'Heitje voor kerstkarweitje'

Organiseer een kerstmarkt op school

Nodig alle ouders en familie uit op jullie kerstmarkt. Je kan hier van alles verkopen: oud servies, kleding of je maakt een eettentje met de War Child-kersthapjes. Ook kun je je eigen kerstknutsels verkopen als kerstactie. Met de opbrengst van deze markt maak je een verschil voor kinderen in oorlog. Meer inspiratie nodig? Bekijk ons kerst ABC.

Kerstdiner voor War Child

Kook in een handomdraai acht heerlijke War Child-kersthapjes van topchef Julius Jaspers. Elk hapje is geïnspireerd op een land waar wij werken en per hapje lees je interessante weetjes over ons werk. Dankzij de samenwerking met Maza zijn onze PeacePannenkoek en FrietjeVrede dit jaar extra lekker! Maak jouw kerstdiner op school compleet met onze placemats en naambordjes. En vergeet tijdens jouw kerstdiner natuurlijk niet je gasten om een mooie donatie voor War Child te vragen.

War Child kerst vieren goed doel hapjes kerstdiner

Geef met je klas een bijzonder kerstdiner voor War Child

Foto: Guus Schoonewille

Kom meer te weten over kinderen in oorlog

Dat kan door thema’s als oorlog, vrede en veiligheid te behandelen in de klas met ons lesmateriaal, inclusief digibordles. Leerlingen kunnen hun spreekbeurt of werkstuk over ons werk houden. Je kan natuurlijk ook altijd een voorlichter aanvragen die over War Child komt vertellen.

“War Child hielp mij om nieuwe vrienden te maken. Ook voelde ik me na een tijdje minder verlegen en durf ik nu meer te voelen."
Rami (10) uit de bezette Palestijnse gebieden
Rami in de bezette Palestijnse gebieden - War Child programma

Rami woont met zijn familie in Gaza

Foto: War Child

Rami in de bezette Palestijnse gebieden - War Child programma

Rami droomt ervan om chirurg te worden

Foto: War Child

Hoe jij met jouw kerstactie helpt

Met de opbrengst van de kerstactie help je kinderen zoals Rami (10) uit Gaza, 's werelds grootste openluchtgevangenis. Rami heeft drie oorlogen meegemaakt. De beelden spelen zich nog steeds af in zijn hoofd. Om de baas te worden van de beelden, deed hij mee aan de War Child-activiteiten.

Rami kijkt nu uit naar de toekomst. 'Mijn eerste droom is om ​​chirurg te worden, zodat ik mensen kan helpen. Artsen zijn liefdevol. Mijn tweede droom is om een ​​gezin te stichten en zelf kinderen te krijgen.'

Met dank aan

Maza - partner van War Child

Maza Mediterranean Delicacies

Give Peas a Chance! Het kerstdiner voor War Child wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met onze Business Friend Maza. Het familiebedrijf produceert niet alleen de bekende hoemoes, falafel en spreads, zij steunt ook al jaren onze projecten voor kinderen in oorlog.

Naar website