Kerstactie op school voor War Child

Samen toewerken naar één doel: zoveel mogelijk kinderen helpen in oorlog. Sluit helemaal aan op de kerstgedachte. Eén op de vijf kinderen groeit op in oorlog - dat zijn 420 miljoen kinderen in totaal. Kom met kerst op school in actie voor deze kinderen!
Kerst

De échte kerstgedachte: doe de Santa Run met speciale gymles of organiseer een kerstmarkt voor kinderen in oorlog

Foto: Guus Schoonewille

Vier je kerstfeestje voor War Child

Kom net als deze klas in actie voor War Child. Van kerstdiner tot heerlijke kersthapjes: doe mee!

Foto: Guus Schoonewille

Bedenk alvast hoe je in de decembermaand in actie wil komen. Om je vast op weg te helpen, zetten wij een aantal leuke kerstacties die je op school kunt organiseren op een rij!

Kerstdiner voor War Child

Kook in een handomdraai acht heerlijke War Child-kersthapjes van topchef Julius Jaspers. Elk hapje is geïnspireerd op een land waar wij werken en per hapje lees je interessante weetjes over ons werk. Maak jouw kerstdiner op school compleet met onze placemats en naambordjes. En vergeet tijdens jouw kerstactie natuurlijk niet je gasten om een mooie donatie voor War Child te vragen.

Kerst

Met jouw kerstdiner een succes met heerlijke War Child-kersthapjes van topchef Julius Jasper

Foto: Guus Schoonewille

Kerst

Van Peace Pannenkoeken, Vriendenvlootjes tot Oegandese Smoothies

Santa Run

Maak een parcours om de school heen en ren zoveel mogelijk rondjes met een kerstmuts op je hoofd. Laat je sponsoren per rondje en haal zo veel mogelijk geld op. Met ons stappenplan, sponsor- en stempelkaart en promotieposter gaan jullie vliegend van start met je kerstactie. In september te downloaden in de kerstsferen.

Ter voorbereiding op de Santa Run-sponsorloop hebben we een speciale War Child-gymles toegevoegd. In de gymles staan sport- en spelactiviteiten die we met kinderen in oorlog doen. Hierdoor leren zij om te gaan met hun boosheid, verdriet en leren ze weer nieuwe vrienden te maken. Doe deze gymles als opwarming naar de sponsorloop en ervaar het zelf!

Kerst

Geef met je klas een bijzonder kerstdiner voor War Child

Foto: Guus Schoonewille

Organiseer een kerstmarkt op school

Nodig alle ouders en familie uit op jullie kerstmarkt. Je kan hier van alles verkopen: oud servies, kleding of je maakt een eettentje met de War Child-kersthapjes. Ook kun je je eigen kerstknutsels verkopen als kerstactie. Met de opbrengst van deze markt maak je een verschil voor kinderen in oorlog.

Kom meer te weten over kinderen in oorlog

Dat kan door thema’s als oorlog, vrede en veiligheid te behandelen in de klas met ons lesmateriaal. Leerlingen kunnen hun spreekbeurt of werkstuk over ons werk houden. Je kan natuurlijk ook altijd een voorlichter aanvragen die over War Child komt vertellen. We werken nog aan een nieuwe digibordles die je in het nieuwe schooljaar kunt downloaden.

“War Child hielp mij om nieuwe vrienden te maken. Ook voelde ik me na een tijdje minder verlegen en durf ik nu meer te voelen."
Rami (10) uit de bezette Palestijnse gebieden
Rami-bezette-Palestijnse-gebieden-Gaza placeholder

Rami woont met zijn familie in Gaza

Foto: War Child

Rami-bezette-Palestijnse-gebieden-Gaza placeholder

Rami droomt ervan om chirurg te worden

Foto: War Child

Hoe jij met jouw kerstactie helpt

Met de opbrengst van de kerstactie help je kinderen zoals Rami (10) uit Gaza, 's werelds grootste openluchtgevangenis. Rami heeft drie oorlogen meegemaakt. De beelden spelen zich nog steeds af in zijn hoofd. Om de baas te worden van de beelden, deed hij mee aan de War Child-activiteiten.

Rami kijkt nu uit naar de toekomst. 'Mijn eerste droom is om ​​chirurg te worden, zodat ik mensen kan helpen. Artsen zijn liefdevol. Mijn tweede droom is om een ​​gezin te stichten en zelf kinderen te krijgen.'