Tekenen voor kinderen in oorlog

Maak van jouw tekening een mok, placemat of wenskaart en help hiermee kinderen in oorlog
Tekeningen met stiften - Burundees meisje in DR Congo - War Child

Ga met jouw klas aan de slag met verf, krijt of potlood en maak er wat moois van! Met het eindresultaat help je kinderen in oorlog.

Van tekening naar placemat

Laat creativiteit in jouw klas de vrije loop: doe mee met de tekenactie van Tekenfund voor kinderen in oorlog. Hoe het werkt? Alle kinderen maken een leuke tekening. Vervolgens kunnen ouders, opa's en oma's, vrienden en kennissen deze tekeningen online bestellen - in de vorm van bijvoorbeeld een mok, placemat of wenskaart. De volledige opbrengst komt ten goede aan ons werk wereldwijd. Doen jullie mee?

Soedanese kinderen tekening co-creatie Can't Wait to Learn - War Child

Gevluchte Soedanese kinderen vermaken zich op onze Veilige Plek in Oeganda

Foto: Jeppe Schilder

War Child in Lebanon - protecting Syrian children

Samen creƫren deze kinderen op onze Veilige Plek in Libanon het ene na het andere kunstwerk

Foto: War Child

Tekenen in oorlogsgebieden

Kinderen die opgroeien in oorlog hebben vaak nare herinneringen. Hierdoor kunnen ze angstig zijn, boos, of verdrietig. 's Nachts lukt het vaak niet om te slapen en overdag krijgen zij hun nare gedachten niet uit hun hoofd. Wij zetten alles op alles om deze kinderen te helpen. Wereldwijd bieden wij kinderen in oorlog psychosociale steun, onderwijs en bescherming.

Op veilige plekken geven we kinderen de kans om weer kind te zijn. Door te zingen, spelen, dansen - en, ja, samen te tekenen - stimuleren wij de veerkracht van kinderen. Dit doen we samen met de ouders, leerkrachten en gemeenschappen van kinderen. Zo krijgen kinderen alles wat zij nodig hebben om te bouwen aan een vreedzame toekomst. Met de juiste specialistische steun, kunnen ze dat namelijk prima zelf. Lees meer over onze visie.