Limited Edition Chef’Special x War Child Bracelet

Chef’Special bestaat 15 jaar en dat jubileum vieren zij samen met hun fans en met War Child op 29 april 2023 in de Ziggo Dome.

Chef'Special als War Child-ambassadeur

Sinds november 2020 is de Haarlemse band Chef'Special ambassadeur van War Child. Als ambassadeurs maken de mannen van Chef'Special zich hard voor de 230 miljoen kinderen wereldwijd die opgroeien in conflictgebieden en kampen met geweld en verlies.

Om met eigen ogen te zien hoe War Child hulp verleent, bezocht Chef’Special een aantal keer basisschool De Vlashof in Tilburg, waar de spel- en bewegingsactiviteiten van ons TeamUp-programma de sociaal-emotionele ontwikkeling van gevluchte kinderen ondersteunen. Samen met de kinderen schreven zij het bijzondere lied, 'Samen Zijn Wij', dat in september 2021 werd uitgebracht.

Samen Zijn Wij | Chef'Special x War Child

De kracht van muziek

Chef'Special kent als geen ander de kracht van muziek, als creatieve uitlaatklep en verbindende taal die mensen samenbrengt. Muziek, in combinatie met psychosociale steun en onderwijs op een veilige plek helpt kinderen met het verwerken van hun nare ervaringen. Dat zien wij dagelijks in de landen waar wij actief zijn.

Bij War Child zit muziek in het DNA. Wij weten dat het werkt. Maar we kunnen dit niet alleen. Wij zijn dan ook enorm blij met de support van ambassadeurs zoals Chef’Special!

Zanger Joshua Nolet: "Muziek is voor ons allemaal, en nog veel meer voor kinderen in oorlog, een krachtig middel om emoties te uiten en dingen los te laten. Ook op sociaal vlak verbindt muziek: zelf actief muziek maken of dansen leert kinderen en jongeren om opener te zijn en weer vrienden te maken. Angst en woede maken plaats voor een glimlach. En dat is vaak keihard nodig in of na een oorlogssituatie. Muziek helpt daarbij!"

Bijzonder concert van Chef'Special voor kinderen in oorlog - War Child

HAARLEMSE BAND CHEF'SPECIAL IS AMBASSADEUR VAN WAR CHILD

Foto: War Child

Chef Special zet zich in voor kinderen in oorlog en maakt een lied met gevluchte kinderen War Child

ALS AMBASSADEUR VOOR WAR CHILD ZET DE BAND ZICH IN VOOR KINDEREN IN CONFLICTGEBIEDEN

Foto: Michael Jessurun

Limited Edition Chef’Special x War Child Bracelet

Om kinderen in oorlog extra te steunen heeft Chef’Special speciaal voor War Child een armband ontwikkeld. Dit collectors item is alleen te koop tijdens het jubileumconcert op 29 april 2023 in de Ziggo Dome. Ze zijn te koop voor en na het concert in de foyer bij War Child vrijwilligers. De kosten voor een armbandje zijn 5 euro en kunnen worden betaald via een Tikkie, QR code of door te pinnen.  

De armband betreft een limited edition dus op = op. Alle opbrengsten gaan direct naar War Child! Koop jij hem ook?

Limited Edition Chef'Special x War Child Bracelet

Wil je net als Chef’Special War Child steunen, word dan Friend van War Child. Of kom in actie op een manier die bij jou past. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.