Chef’Special nieuwe ambassadeur van War Child

27 november 2020

Chef Special zet zich in voor kinderen in oorlog en maakt een lied met gevluchte kinderen War Child
De band Chef'Special gaat zich als onze nieuwe ambassadeur inzetten voor de 160 miljoen kinderen die opgroeien in conflictgebieden en kampen met geweld en verlies. Hierbij zetten zij hun muzikale talent in en werken ze samen met gevluchte kinderen aan een nieuw nummer. Muziek stimuleert namelijk creativiteit en werkt voor veel kinderen als een uitlaatklep.
“Wij zetten ons als band al jaren in om kinderen in en uit oorlogsgebieden te steunen. Het is een eer om ons nu als ambassadeur aan War Child te verbinden"
zanger Joshua Nolet

Nieuw nummer met gevluchte kinderen

Om met eigen ogen te zien hoe War Child hulp verleent, bezocht Chef’Special vorige week basisschool De Vlashof in Tilburg, waar de spel- en bewegingsactiviteiten van ons TeamUp programma de sociaal-emotionele ontwikkeling van gevluchte kinderen ondersteunen.

“Bij ons bezoek hebben we gezien hoe waardevol het is als kinderen weer gewoon kind mogen zijn. Het was zo gaaf om te zien hoe vrij ze zich voelden toen we samen muziek maakten. Sommigen vol overgave, anderen langzaam uit hun schulp kruipend”, zegt zanger Joshua Nolet.

De band zal de school meerdere keren bezoeken om aan een nieuw nummer te werken. Nolet: "Na afloop kwam er een meisje naar me toe. Ze zei dat ze nu niet had meegezongen, maar dat ze dat de volgende keer wel ging doen.”

“Dat is waar we het voor doen, positieve vibes brengen en kinderen weer in hun kracht zetten door middel van muziek."
zanger Joshua Nolet

De band Chef'Special zet zich als nieuwe ambassadeur in voor kinderen die opgroeien in oorlog.

Omgaan met emoties

Wij bieden kinderen die te maken hebben gehad met oorlog en geweld, sport- en spelactiviteiten, waar zeker muziek ook een rol in speelt. Zo kunnen zij weer even kind zijn. De activiteiten bieden structuur in hun leven en dragen bij aan een achterliggend doel: kinderen helpen hun emoties te uiten en weer vertrouwen te krijgen in zichzelf en in anderen. Op die manier versterken we de veerkracht die kinderen van nature al hebben. Zo kunnen ze beter omgaan met de omstandigheden waarin ze leven en dat verkleint ook de kans dat kinderen psychosociale problemen krijgen als ze ouder worden.

War Child-Bracelet

Ook heeft Chef’Special de krachten gebundeld met sieraden-designer Bas Verdonk bij het ontwerpen van een bedel voor de War Child-Bracelet. Deze bijzondere armband staat in het teken van vrede, liefde en muziek. In de armband bevinden zich drie schakels die zijn gemaakt van het omgesmolten staal van een AK-47 machinegeweer. Deze schakels staan symbool voor de wens dat dit staal nooit meer voor oorlogsdoeleinden gebruikt kan worden. Alle opbrengsten van deze bedel gaan naar War Child.

Vanaf vrijdagochtend 27 november om 11:00 uur is de bedel te koop op www.warchildbracelet.nl. En vanaf zaterdag 28 november bij juweliers door het hele land.