Martin Garrix, Vivianne Miedema en streamer Kwebbelkop gamen voor War Child

31 augustus 2022

Power Up Cup
GameForce komt in actie voor War Child. De grootste game-beurs van de Benelux organiseert een uniek Mario Kart toernooi: de Power Up Cup. Een maand lang laten de allerbeste streamers zien wat zij in huis hebben om geld op te halen voor kinderen in oorlog. Ook War Child-ambassadeurs en friends Martin Garrix, Vivianne Miedema, Britt Scholte, Quinty Misiedjan en Chef’Special racen mee. Wie finisht er als eerste tijdens de finale op de GameForce-beurs op 9 oktober in Utrecht?

Power Ups

Je kent hem vast nog wel: Super Mario. Met zijn grote zwarte snor en blauwe tuinbroek is het videospel-personage nog altijd geliefd én gevreesd op het virtuele circuit. Wereldwijd racen talloze Nintendo-gamers dagelijks tegen de klok - en tegen elkaar. Waar spelers Power Ups kunnen scoren in games, helpt War Child met sport- en spelactiviteiten kinderen in oorlog zichzelf een Power Up te geven, zodat zij aan hun toekomst kunnen bouwen. Zo zet War Child oorlog buiten spel.

“We willen iedere enthousiaste gamer laten genieten van ons prachtige event. Maar jammer genoeg is onbezorgd gamen niet voor iedereen weggelegd. Kinderen in oorlog hebben hele andere zorgen,” zegt Gary Peeters – Creative Director META. “Met deze actie voor War Child willen wij – in samenwerking met onze partners, gamers, streamers en fans ervoor zorgen dat kinderen die opgroeien met de gevolgen van oorlog door spel weer even kind kunnen zijn. Dat ze hun emoties kunnen uiten, samen leren spelen, zelfvertrouwen krijgen en aan een toekomst in vrijheid kunnen bouwen.”

“Met deze actie voor War Child willen wij ervoor zorgen dat kinderen die opgroeien met de gevolgen van oorlog door spel weer even kind kunnen zijn"
Gary Peeters, Creative Director META
War-Child-Nederland_TeamUp_DRC_220830

Met onze programma’s sluiten wij spelenderwijs aan bij de leefwereld van kinderen

Foto: Jeppe Schilder

War-Child-Nederland_TeamUp_Oeganda_220830

Door vrij te kunnen spelen kunnen kinderen oorlogservaringen een plek geven

Foto: Michael Jessurun

Verschil maken

Een van de beste DJ/producers ter wereld, Martin Garrix, is één van de mensen die gaat gamen voor War Child. “Waar War Child zich voor inzet is zo belangrijk, en ik ben dan ook heel trots dat we al zo lang samenwerken. Ik hoop dat we met z’n allen een mooi bedrag kunnen ophalen met dit toernooi!”. Ook de populaire streamer Kwebbelkop wil graag zijn steentje bijdragen. “Elk kind verdient de vrijheid om te kunnen spelen terwijl ze opgroeien. Ik zet mij daar graag voor in en hoop dat we verschil kunnen maken."

“Waar War Child zich voor inzet is zo belangrijk, en ik ben dan ook heel trots dat we al zo lang samenwerken. Ik hoop dat we met z’n allen een mooi bedrag kunnen ophalen met dit toernooi!"
Martin Garrix

Een race naar de finish

In de actieperiode van 5 september tot 3 oktober strijden de streamers in het spel Mario Kart 8 Deluxe. Elke dag speelt een bekende streamer het spel en zendt dit live uit via streamingsite Twitch. Kijkers kunnen ook deelnemen aan de races en tijdens hun streams roepen de gamers op om op originele wijze te doneren aan War Child. De vier gamers met de meeste donaties gaan door naar de finale, waar nog vier andere deelnemers ook mee-racen. Wat staat er op het spel voor de gamers? Eeuwige roem en de felbegeerde Power Up Cup. En natuurlijk de mooiste prijs van allemaal: kinderen in oorlog helpen. Samen met GameForce hoopt War Child hiermee 1000 extra kinderen in conflictgebieden te kunnen bereiken.

Kinderen in Sri Lanka doen mee aan TeamUp van War Child

Zingend, dansend en met sport en spel stimuleren wij de veerkracht van kinderen, zodat zij oorlog buiten spel kunnen zetten en hun dromen kunnen waarmaken

Foto: Michael Jessurun

Alles op het spel

Voor kinderen in oorlog is spelen veel meer dan een spel. Door vrij te kunnen spelen kunnen kinderen oorlogservaringen een plek geven. Met de juiste hulp, sport- en spelactiviteiten krijgen zij weer vertrouwen in zichzelf, anderen en hun toekomst. En dat is hard nodig, want op dit moment groeien meer dan 200 miljoen kinderen op in oorlog. Bominslagen, gevaarlijke vluchtroutes of opgroeien in vluchtelingenkampen is voor hen geen spel, maar de harde realiteit.

War Child biedt kinderen in oorlog psychosociale steun, bescherming en onderwijs. Met onze programma’s sluiten wij spelenderwijs aan bij de leefwereld van kinderen. Door middel van educatieve speltablets, spelactiviteiten op azc’s en rollenspellen. Zingend, dansend en met sport en spel stimuleren wij hun veerkracht, zodat kinderen oorlog buiten spel kunnen zetten – en hun dromen kunnen waarmaken.

Het is de eerste keer dat artiesten zich op deze manier inzetten voor een goed doel. Zien hoe Martin Garrix zijn bananen inzet om zijn tegenstanders in te halen op de racebaan? Kijkplezier gegarandeerd! Daarnaast doen ondermeer de volgende streamers mee: JoostSpeeltSpellen, Jordi Warners, Onnedi, Ronald en Fems. Tot op de racebaan!