Vivianne Miedema nieuwe ambassadeur War Child

3 december 2019

Vivianne Miedema is ambassadeur voor War Child
Vivianne Miedema is de nieuwe ambassadeur van War Child. De spits van de OranjeLeeuwinnen en Arsenal gaat zich inzetten voor kinderen die getroffen zijn door geweld. Ze gelooft in de kracht van sport en spel om kinderen sterker te maken dan oorlog.

Er zijn voor kinderen

Vivianne wordt onder andere hét gezicht van de War Child Sponsorloop om kinderen op alle scholen in ons land te stimuleren sportief actie te voeren voor de hulporganisatie. “Als ik niet was gaan voetballen, zou ik iets met kinderen zijn gaan doen,” zegt Vivianne. “Als voetbalster heb ik een positie gekregen waardoor ik er op een andere manier kan zijn voor kinderen die het moeilijk hebben. Die verantwoordelijkheid neem ik graag.”

Vivianne Miedema is ambassadeur van War Child

Vivianne Miedema gaat zich als War Child-ambassadeur inzetten voor kinderen in oorlog

Foto: War Child

Omgaan met angst

War Child laat kinderen die opgroeien in of te maken hebben gehad met oorlog en geweld, sporten en spelen op zo'n manier dat zij zich weer gewoon kind kunnen voelen. De sport- en spelactiviteiten geven de kinderen structuur, leren hen met angsten en andere gevoelens omgaan, en geeft hen weer vertrouwen in zichzelf en anderen. Ook kunnen we tijdens de activiteiten zien welke kinderen extra en soms specialistische hulp nodig hebben - hen verwijzen we door.

Op deze manier versterken we de veerkracht die kinderen van nature al hebben, zodat ze beter kunnen omgaan met de omstandigheden waarin ze leven. Ook verkleinen we de kans dat kinderen psychologische of sociale problemen krijgen als ze ouder worden.

Topscorer

Vivianne Miedema speelt sinds 2013 in het Nederlands elftal. Dit jaar werd ze topscorer aller tijden. Ze speelt voor Arsenal in de Women’s Super League in Engeland, waarmee ze afgelopen seizoen landskampioen werd. Ook werd ze verkozen tot PFA Player of the Year. Eerder speelde ze voor Heerenveen en Bayern München.