Kili-Challenge 2024 van start

9 januari 2024

Mount Kilimanjaro, Tanzania

Kili-Challenge Kilimanjaro beklimmen War Child
De 14 deelnemers van dit jaar maken deel uit van een bijzondere groep. Bijzonder, niet alleen omdat het moedig is wat ze doen, maar ook omdat dit de allerlaatste Kili-Challenge ooit zal zijn.

Na 10 mooie jaren, 500 deelnemers en meer dan 1.8 miljoen euro (!) aan donaties, nemen we dit jaar met trots afscheid van dit prachtige avontuur. Maar het is tijd voor een nieuwe impactvolle uitdaging. Wat deze uitdaging precies inhoudt, houden we nog even geheim. Maar wil jij jouw grenzen verleggen, impact maken voor kinderen in oorlog én teruggaan naar de roots van War Child - houd onze website dan in de gaten!

Maar zo ver is het nog niet! Deze week vertrekken onze deelnemers naar Tanzania voor een avontuur om nooit te vergeten. Ze beklimmen de hoogste berg van Afrika - de Kilimanjaro - om daarbij zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen in conflictgebieden. Volg hun Kili-Challenge op de voet.

Kilimanjaro beklimmen met War Child

In Tanzania wacht deze groep een grote uitdaging: het beklimmen van Mount Kilimanjaro - één van de seven summits en 's werelds hoogste vrijstaande berg. Om de top te bereiken reizen de deelnemers door vijf verschillende klimaatzones, van tropisch regenwoud tot ruw, ijskoud terrein. De top 'Uhuru Peak' (letterlijk: Piek van de Vrijheid) ligt 5895 meter boven de zeespiegel.

Beklimming met impact

Tijdens de Kili-Challenge halen de deelnemers niet alleen het uiterste in zichzelf naar boven: met hun tocht naar de top van de Kilimanjaro zamelen zij tegelijkertijd zoveel mogelijk geld in voor kinderen in conflictgebieden. De afgelopen maanden zijn alle deelnemers druk bezig geweest met de fysieke voorbereidingen én fondsenwerving. Elke Kili-Challenger is namelijk uitgedaagd om met onze hulp € 2.400 aan sponsorgeld op te halen. Dat is pittig, maar de afgelopen jaren is dat álle deelnemers gelukt.

“Je wordt fysiek en mentaal flink op proef gesteld. Je verbaast je over wat je kan, komt jezelf tegen, sleept elkaar er doorheen. Want je weet waarvoor je het doet: zoveel mogelijk kinderen in oorlog helpen."
Sanne, Kili-Challenger 2019
Climbing Mount Kilimanjaro with War Child - Kili-Challenge

Groepsfoto op de Kilimanjaro - het dak van Afrika

Foto: Eric, deelnemer Kili-Challenge

Kilimanjaro beklimmen met War Child goed doel

Een avontuur om nooit te vergeten

Foto: War Child

Klimmers op de voet volgen

Benieuwd hoe het de Kili-Challengers vergaat op de magische berg in Tanzania? Volg ze op de voet met onze live GPS tracker! Ook kun je de klimmers nog steeds steunen door te doneren op hun actiepagina.

Wil jij in de toekomst tóch de hoogste berg van Afrika beklimmen en met deze uitdaging geld ophalen voor War Child? Start dan je eigen actie via onze website.