Kili-Challenge 2023 van start

3 augustus 2023

Mount Kilimanjaro, Tanzania

Kili-challenge
Het is zover! Tussen 10 augustus en 11 september vertrekken 20 deelnemers naar Tanzania voor een avontuur om nooit te vergeten. Ze beklimmen de hoogste berg van Afrika - de Kilimanjaro - om daarbij zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen in conflictgebieden. Volg hun Kili-Challenge op de voet.

Kilimanjaro beklimmen met War Child

Verdeeld over twee expeditiegroepen reizen 20 deelnemers in augustus en september af naar Tanzania. Hier wacht ze een grote uitdaging: het beklimmen van Mount Kilimanjaro - één van de seven summits en 's werelds hoogste vrijstaande berg. Om de top te bereiken reizen de deelnemers door vijf verschillende klimaatzones, van tropisch regenwoud tot ruw, ijskoud terrein. De top 'Uhuru Peak' (letterlijk: Piek van de Vrijheid) ligt 5895 meter boven de zeespiegel.

Beklimming met impact

Tijdens de Kili-Challenge halen de deelnemers niet alleen het uiterste in zichzelf naar boven: met hun tocht naar de top van de Kilimanjaro zamelen zij tegelijkertijd zoveel mogelijk geld in voor kinderen in conflictgebieden. De afgelopen maanden zijn alle deelnemers druk bezig geweest met de fysieke voorbereidingen én fondsenwerving. Elke Kili-Challenger is namelijk uitgedaagd om met onze hulp € 2.400 aan sponsorgeld op te halen. Dat is pittig, maar de afgelopen jaren is dat álle deelnemers gelukt.

En hoe! De afgelopen jaren hebben ruim 450 deelnemers bijna 1,6 miljoen euro opgehaald. Hiermee kan War Child meer dan 16.500 kinderen een jaar lang helpen.

“Ben ik wel fit genoeg, kan ik wel tien dagen zonder mijn gezin, of zonder mijn mobiel? Mijn twijfels bleken voor niets. Wat een avontuur. De natuur is prachtig en elke dag anders. Het uitzicht. De groepsdynamiek. De gidsen. Een ervaring om nooit te vergeten."
Lana, Kili-Challenger 2019
Climbing Mount Kilimanjaro with War Child - Kili-Challenge

Groepsfoto op de Kilimanjaro - het dak van Afrika

Foto: Eric, deelnemer Kili-Challenge

Kilimanjaro beklimmen met War Child goed doel

Geïnspireerd? Kom dan naar een van de informatieavonden voor de 2024 editie

Foto: War Child

“Je wordt fysiek en mentaal flink op proef gesteld. Je verbaast je over wat je kan, komt jezelf tegen, sleept elkaar er doorheen. Want je weet waarvoor je het doet: zoveel mogelijk kinderen in oorlog helpen."
Sanne, Kili-Challenger 2019

Klimmers op de voet volgen

Benieuwd hoe het Diana en de andere Kili-Challengers vergaat op de magische berg in Tanzania? Volg ze op de voet met onze live GPS tracker! Ook kun je de klimmers nog steeds steunen door te doneren op hun actiepagina.