Show thumbnails Hide thumbnails

Help War Child

De oorlog uit een kind te halen

Libanon

Libanon is een zwaar verdeeld land. De burgeroorlog tussen verschillende religieuze groeperingen is voorbij, maar laat nog steeds sporen na. Daarnaast worstelt het land met de opvang van steeds meer vluchtelingen, onder wie meer dan 1,1 miljoen Syriërs die door de oorlog in hun land in Libanon asiel zoeken.

Dit is er aan de hand

Libanon is lange tijd geteisterd door een burgeroorlog tussen verschillende religieuze groeperingen. De toestroom van ruim 1,1 miljoen Syrische vluchtelingen zet de onderlinge verhoudingen nog meer onder druk in dit kleine, dichtbevolkte land. Tussen verschillende etnische, religieuze en maatschappelijke groepen in Libanon is maar weinig contact. Jongeren uit verschillende groepen kennen elkaar amper, wantrouwen elkaar. Veel kinderen zijn bang dat het geweld weer oplaait.

In Libanon wonen al sinds 1948 honderdduizenden Palestijnen, gevlucht uit Israël. In overvolle vluchtelingenkampen. Met zeer beperkte toegang tot scholing, werk en gezondheidszorg. Hun aantal groeit, maar hun ommuurde leefruimte blijft dezelfde.

Libanon worstelt met de opvang van steeds meer vluchtelingen. Sinds 2011 staken meer dan een miljoen Syrische vluchtelingen de grens over - terwijl Libanon ongeveer vier miljoen inwoners had. Dit heeft een overweldigend effect op de infrastructuur. En op de sociale, economische en politieke stabiliteit. Onderlinge spanningen groeien. Syrische vluchtelingen worden steeds vaker geconfronteerd met geweld en discriminatie.

 

 

Dit doen wij

War Child werkt met kinderen uit heel Libanon aan conflictpreventie. Om beter onderling begrip te kweken. Zodat kinderen samen leren leven, en zonodig samen oud kunnen worden. Kinderen en jongeren leren via onze PEACE DEAL-methodes samenwerken, conflicten oplossen, hun emoties uiten, geweldloos communiceren. Ze leren hoe ze positieve relaties opbouwen met mensen om hen heen. Ook met mensen die anders zijn. 

War Child werkt verder al jaren voor kinderen in Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon. Sinds de vluchtelingenstroom uit Syrië vier jaar geleden begon, helpen we ook de Syrische vluchtelingenkinderen. Onder andere in twintig veilige plekken (Safe Spaces). De Syrische kinderen hebben vaak dringend psychosociale noodhulp nodig. In onze Safe Spaces helpen wij ze hun heftige oorlogservaringen te verwerken. Kinderen leren weer te vertrouwen op zichzelf, op hun omgeving en in het leven. Ook belangrijk is dat ze eindelijk weer eens samen kunnen lachen en spelen. Even de harde werkelijkheid vergetenen weer helemaal kind zijn.

Meer informatie

Yallah Peace

Het Yallah Peace project van War Child stimuleert wederzijds begrip tussen verschillende groepen kinderen in Libanon en vindt plaats op tien middelbare scholen.

Peaceful Coexistence

Door samen te voetballen groeit het wederzijds vertrouwen in elkaar, en vergroot men de tolerantie en acceptatie tussen vluchtelingen en de Libanese gemeenschap. 

I am a Survivor

Kinderen verbeteren in dit project hun verdedigingsmechanisme doordat hen sociale vaardigheden, kinderrechten en zelfvertrouwen wordt bijgebracht.

Word Friend van War Child

Meedoen als Friend van War Child kan op verschillende manieren. Immers, vriendschap kent ook vele vormen. Doneer geld waarmee we projecten kunnen ontwikkelen, kom in actie om fondsen te werven of word Bedrijfssponsor met het hele bedrijf.

Doneer

War Child gelooft in de kracht van oorlogskinderen om hun eigen leven vorm te geven. Daar hebben ze natuurlijk zoveel mogelijk vrienden bij nodig. Word daarom ook Friend van War Child. Doneer nu, en samen halen we de oorlog uit een kind.

Kom in Actie

Organiseer een benefietfeest, een sponsorloop rond de kerk, een veiling op je sportclub. Meedoen met War Child kan thuis, op school, waar dan ook. Alleen of samen met anderen. Wij steunen je met tips, promotiemateriaal en je eigen actiepagina.

Word Bedrijfssponsor

Oorlogskinderen helpen kost geld. Vergroot het bereik van War Child met een zakelijke financiële bijdrage of bedrijfssponsoring in natura. Maak de uitbreiding van onze projecten mogelijk, en geef nieuwe projecten een kans. Word Bedrijfssponsor.