World Forum The Hague: "Wij zijn trots op onze samenwerking met War Child"

“We staan midden in de maatschappij en willen van betekenis zijn,” vertelt Michiel Middendorf, algemeen directeur World Forum The Hague. Met deze heldere boodschap steunt de organisatie achter het indrukwekkende gebouw in Den Haag al jaren ons werk. Deze trouwe en betrokken Business Friend is dan ook #goedbezig voor War Child.
Michiel Middendorf

Michiel Middendorf, algemeen directeur World Forum The Hague: "Wij zijn trots op onze samenwerking met War Child"

Foto: Sandra Ruhe

Vriendschap voor vrede

Beter bewust één organisatie sponsoren dan hapsnap links en rechts helpen. Dat was 10 jaar geleden het idee achter de start van de vriendschap tussen het World Forum The Hague en War Child. “Want dan kun je ook echt samen aan iets bouwen”, vertelt Michiel Middendorf, algemeen directeur. De organisatie profileert zich – net als de stad zelf – op vrede en recht. Zij faciliteert internationale evenementen met thema’s als Oekraïne, vredesconferenties en nucleaire veiligheid. “War Child past daar natuurlijk helemaal bij.”

Van korfbalteam tot symfonieconcert

Michiel en zijn collega’s steunen ons werk op diverse manieren. De locatie opent graag haar deuren als War Child ruimtes zoekt, maar sponsort bijvoorbeeld ook een lokaal korfbalteam. En recent vond er nog het ‘Symphonic Floyd of War Child-concert’ plaats. Dat allemaal naast hun structurele steun die zo belangrijk is voor de continuïteit van het werk en de missie dat een kind niet thuis in oorlog hoort. Iets wat Michiel vanuit huis heeft meegekregen van zijn moeder.

“Onze organisatie richt zich op vrede en recht. War Child past daar natuurlijk helemaal bij"
Michiel Middendorf, algemeen directeur World Forum The Hague

De cirkel doorbreken

“Als meisje van acht belandde mijn moeder – tot haar twaalfde - in een Jappenkamp in Indonesië. Daar verloor ze haar moeder. Ik heb de meest afschuwelijke dingen gehoord. Tot haar 88e heeft zij gastlessen gegeven op basisscholen”, zegt Michiel. “Ze leeft gelukkig nog. Ik ben trots op haar dat ze het vertelt. Indirect heeft haar verhaal er ook voor gezorgd dat wij War Child steunen. Als trauma’s niet verwerkt worden, worden ze omgezet in haat en nieuwe conflicten. War Child doorbreekt die cirkel. Dat is constructief.”

Structureel een positieve impact

Ondanks de ellendige oorlogsverhalen van vroeger en vandaag de dag blijft Michiel positief. “Op microniveau kunnen we heel veel doen, de oplossing moet vanuit de mensen zelf komen. Als je één op één een structureel en positief verschil kan maken in iemands leven, dan ben je al impactvol. Daar geloof ik heilig in.”

“Onze samenwerking is doelgericht en effectief. Wij zijn er trots op ons te associëren met War Child"
Michiel Middendorf, algemeen directeur World Forum The Hague
Michiel Middendorf

Michiel en zijn collega’s steunen ons werk op diverse manieren

Foto: Sandra Ruhe

Team van World Forum Den Haag

Geïnspireerd geraakt door hun bijzondere steun? Kom ook in actie

Foto: Sandra Ruhe

Doelgericht krachten bundelen

Ten slotte: “Als je het zakelijk bekijkt – en dat mag naar mijn idee ook – dan zijn wij er trots op ons te mogen associëren met War Child.” Michiel roemt de werkwijze die hij als ‘doelgericht en effectief’ omschrijft. “Het is een heel sterk merk. Als je voor je eigen merk staat dan is het een hele logische keuze om Business Friend te zijn.”