Horeca-ondernemer Priscilla: "War Child's missie blijft helaas actueel"

Horeca-ondernemer Priscilla den Ouden heeft met twee succesvolle zaken ook volop oog voor anderen. Al jaren steunt zij het werk van War Child, zowel financieel als in natura. Deze Business Friend en GIK-partner is dan ook #goedbezig voor kinderen in oorlog.

Al ruim vijf jaar onderhoudt Priscilla met haar Amsterdamse restaurant-cafés ‘In de Waag’ en ‘Ode aan de Amstel’ een trouwe vriendschap met War Child. Als een van onze GIK-partners, Gifts in Kind, draagt ze bij aan onze missie door middel van het sponsoren van producten of services.

Priscilla is #GoedBezig voor War Child

Al ruim vijf jaar steunt Priscilla ons werk

Foto: Sandra Ruhe

Priscilla is #GoedBezig voor War Child

zowel financieel als in natura

Foto: Sandra Ruhe

Een trouwe vriendschap

“Het is en blijft helaas actueel”, is het antwoord op de vraag waarom ze onze missie steunt. Ze is onder de indruk van het out-of-the-box denken. “Hoe kun je met zo min mogelijk middelen het maximale bereiken?”, zegt ze over de werkwijze van War Child, waarmee ze door de jaren heen steeds intensiever is gaan samenwerken.

De organisatie spreekt haar aan. Het klikt, zoals ze dat noemt. Priscilla en haar team helpen zowel financieel als in natura. “Wij stellen ook onze meeting rooms beschikbaar. Deze zijn ideaal als War Child een externe locatie zoekt voor een overleg of creatieve sessie.” Met zulke sponsoring in natura zij wij enorm geholpen. Het draagt bij aan ons lage kostenbeleid, zodat zoveel mogelijk geld direct naar de programma’s kan. Zo kunnen we zoveel mogelijk kinderen helpen.

Zingen, springen en dansen

Priscilla komt graag naar de evenementen die door War Child georganiseerd worden. Het levert haar altijd weer inspiratie op. “Laatst deden we een sessie met zingen, springen en dansen. Even uit je gedachten komen door je lichamelijk te uiten. Door dat soort activiteiten wissel je opeens hele andere verhalen uit met andere ondernemers dan op die standaardnetwerkborrels.” Het zet haar geregeld aan het denken en vaak levert het ter plekke ook nog eens nieuwe potentiële samenwerkingen op.

“We nemen War Child met liefde mee in onze groeiplannen, want ik ben bang dat de organisatie nog lang moet blijven bestaan."
Priscilla den Ouden, horeca-ondernemer
Priscilla is #GoedBezig voor War Child

De komende jaren wil Priscilla War Child als GIK-partner blijven steunen

Foto: Sandra Ruhe

Priscilla is #GoedBezig voor War Child

Dankzij Priscilla en al onze andere GIK-partners hebben wij in 2023 ruim 1,8 miljoen euro kunnen besparen

Foto: Sandra Ruhe

De impact van oorlog

Op haar werk is oorlog zeker een gespreksonderwerp. Priscilla heeft een aantal gevluchte Oekraïners in dienst en eerder een Eritrese jongen die zijn land was ontvlucht voor het geweld. “Dat soort verhalen heeft een enorme impact op ons allemaal. Wij zien van dichtbij wat oorlog met deze mensen doet. Ik schrok daar heel erg van. Het is belangrijk dat we daar stil bij blijven staan en ze opnemen in onze familie”, vertelt Priscilla.

Ook War Child wil zij de komende jaren blijven opnemen in haar ondernemingen. “Het zijn zulke lieve mensen die op een creatieve manier op zoek zijn naar funding. Ik vind dat leuk en bouw daarom die relatie graag verder uit. We nemen War Child met liefde mee in onze groeiplannen, want ik ben bang dat de organisatie nog lang moet blijven bestaan. Niet iedereen heeft zo’n mooi leven als wij hier in Nederland.”