Wittebrug Lease is al bijna 10 jaar goed bezig voor kinderen in oorlog

Het verkeer op de A13 beweegt zich stapvoets voort, het regent flink. Maar vanuit de auto vertelt Arno van Hattem graag over zijn bijzondere en persoonlijke band met War Child. Wittebrug Lease is al bijna 10 jaar Business Friend en steunt War Child nu met twee gesponsorde auto’s. Arno en Wittebrug Lease zijn dan ook #goedbezig voor kinderen in conflictgebieden.
Wittebrug Lease is GoedBezig voor War Child

Arno van Wittebrug Lease heeft een bijzondere band met War Child

Foto: Sandra Ruhe

Wittebrug Lease is GoedBezig voor War Child

Al bijna tien jaar is Wittebrug Lease ontzettend #goedbezig: recent nog met twee gesponsorde auto’s!

Foto: Sandra Ruhe

Structureel steunen

“Het inspirerende van War Child vind ik dat de organisatie zich belangeloos inzet voor kinderen in oorlog en conflict. Alles op alles zetten om de wereld beter te maken. Dat sprak ons tien jaar geleden erg aan”, vertelt Arno over de toenmalige beweegredenen om War Child structureel te ondersteunen. De algemeen directeur van Wittebrug Lease is erg te spreken over de manier van zakendoen en de samenwerking. “Het is heel duidelijk: de organisatie wil alleen 100% gesponsorde goederen. War Child is transparant, sympathiek en de overheadkosten zijn laag.”

Maar liefst twee nieuwe auto's

Ruim vijf jaar geleden sponsorde Wittebrug Lease onze eerste auto voor het TeamUp-project. Arno: "Ik wilde War Child graag helpen om gevluchte kinderen in Nederland te ondersteunen". Sinds kort heeft War Child de beschikking over maar liefst twee nieuwe auto’s, een hybride én een elektrische variant. Die laatste op ons verzoek. “Geheel in de huidige tijdsgeest om het wat milieuvriendelijker te doen.”

“Het inspirerende van War Child vind ik dat de organisatie zich belangeloos inzet voor kinderen in oorlog en conflict. Alles op alles zetten om de wereld beter te maken"
Arno van Hattem, algemeen directeur Wittebrug Lease
Wittebrug Lease is GoedBezig voor War Child

Arno is blij iets te kunnen betekenen met zijn bedrijf

Foto: Sandra Ruhe

Wittebrug Lease is GoedBezig voor War Child

Een elektrische auto - geheel in de huidige tijdsgeest om het wat milieuvriendelijker te doen

Foto: Sandra Ruhe

Een bijzondere en persoonlijke band

Arno: “Ik vind dat we als maatschappij veel te negatief over vluchtelingen praten. We moeten echt meer verantwoordelijkheid nemen met z’n allen. Iemand uit een oorlog kiest er niet voor om zomaar hierheen te komen.” Het raakt hem en dat is ook niet zo gek. Arno’s vrouw vluchtte zelf als kind in de jaren ’90 uit het voormalige Joegoslavië, de plek waar War Child notabene haar oorsprong vindt. Met hun vier kinderen kijken ze dagelijks naar het Jeugdjournaal. “Als we oorlogsbeelden voorbij zien komen hebben we het erover aan tafel. Wat doet oorlog bijvoorbeeld met een kind?”

Trotse collega's

Arno is blij om in ieder geval iets te kunnen betekenen met zijn bedrijf. Zijn collega’s zijn trots op de samenwerking, het wordt intern breed gedragen. Geregeld nemen zij ook deel aan evenementen van War Child. “Die zijn altijd gemoedelijk en laagdrempelig. Op die manier komen wij ook met gelijkgestemden in contact, want we hebben allemaal dezelfde interesse in jullie belangrijke werk”, zegt Arno die inmiddels de A20 oprijdt. “Het komt allemaal goed.”

“Geregeld nemen wij ook deel aan evenementen van War Child. Die zijn altijd gemoedelijk en laagdrempelig"
Arno van Hattem, algemeen directeur Wittebrug Lease
Wittebrug Lease is GoedBezig voor War Child

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze bijzondere steun? Word ook Business Friend en werk samen met ons aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog

Foto: Sandra Ruhe

#Goedbezig voor War Child

Wittebrug Lease is al jaren #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door hun bijzondere steun? Word ook Business Friend en werk samen met ons aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog. Of neem contact met ons op, dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.