Johan van Expansion: "Ik wil een bijdrage leveren aan een betere wereld"

“Het is beter om nu honderd euro in een kind te investeren, dan later het honderdvoudige in een psychiater.” Kijk, Johan Blank weet waar hij het over heeft. Dat is ook niet zo vreemd. Zijn bedrijf Expansion is namelijk al tien jaar als Business Friend structureel #goedbezig voor War Child.
Johan van Expansion

Johan is blij dat Expansion en War Child al tien jaar partners zijn

Foto: Sandra Ruhe

Morgen begint vandaag

Het had zo op onze website kunnen staan. Maar het is de slogan van Expansion dat voor bijna zevenhonderd organisaties zorgt voor een toegankelijke en veilige cloudopslag van documenten. ‘’Het typeert hoe wij in elkaar zitten. Wij zijn als bedrijf altijd gericht op de lange termijn.” Dus toen hij tien jaar geleden met zijn onderneming een bijdrage wilde leveren aan een betere wereld, was de keuze dan ook snel gemaakt.

Investeren in de toekomst

“War Child past heel goed bij ons. Door de oorlog uit kinderen te halen investeer je in hun toekomst. Op die manier kunnen zij straks als gezonde volwassenen een bijdrage leveren aan de maatschappij.” Johan is erg te spreken over de manier waarop War Child zich inzet voor kinderen. “De focus en aanpak van War Child vind ik mooi. Wanneer een kind gevangen zit in nare dromen en herinneringen die elke normale gedachte verstoren, gaat War Child daarmee aan de slag. Op een speelse en creatieve manier halen zij de oorlog uit een kind."

“De focus en aanpak van War Child vind ik mooi. Op een speelse en creatieve manier halen zij de oorlog uit een kind"
Johan Blank
Johan van Expansion

Johan: "Wij zijn als bedrijf altijd gericht op de lange termijn. Daarom past War Child heel goed bij ons"

Foto: Sandra Ruhe

Johan van Expansion

Via zijn vrouw, die een tijdje heeft lesgegeven op een azc, kreeg Johan veel mee over de ervaringen van gevluchte kinderen

Foto: Sandra Ruhe

Verhalen van kinderen in oorlog

Zijn vrouw heeft een tijdje lesgegeven op de school van het azc in Rijswijk. Op die manier kreeg Johan ook veel mee van gevluchte kinderen en hun ervaringen. “Door de oorlog in Oekraïne komt het sowieso heel dichtbij en kent ons land nog meer kinderen die een oorlog in zich hebben. Goed dat War Child nu ook al een tijd in Nederland werkt om deze kinderen te helpen”, vertelt hij, refererend aan TeamUp.

Het oorlogsverhaal van zijn vader

Maar ook zijn vader, geboren in 1935, heeft een oorlogsverhaal. Zijn vader werd – samen met zijn Nederlandse moeder, die inmiddels gescheiden was van zijn Duitse vader – in de Tweede Wereldoorlog als kind van Nederland naar Duitsland verordonneerd. Uiteindelijk zijn ze na de oorlog vanuit Duitsland naar Nederland terug gevlucht. “Dat was een hele ingrijpende ervaring voor hem als kleine jongen. Hij groeide bovendien daarna op in vijandig gebied, omdat hij eerst alleen Duits sprak”, aldus Johan. Gelukkig kon daar later thuis wel over gepraat worden en heeft zijn vader het allemaal opgeschreven. Johan’s kinderen praten er nog wel eens over met hun opa die inmiddels 87 jaar is.

“Het loont echt om kinderen een kans te geven gewoon kind te zijn"
Johan Blank
Johan van Expansion

Ben jij geïnspireerd geraakt door Johans bijzondere steun? Kom dan ook in actie op een manier die bij jouw past

Foto: Sandra Ruhe

Kinderen een kans geven

Binnenkort gaat oprichter en directeur Johan stoppen bij Expansion. Hij is blij dat Expansion en War Child al tien jaar partners zijn. ‘’Want het loont echt om kinderen een kans te geven gewoon kind te zijn. Zij zijn het slachtoffer van iets waar ze helemaal niets aan kunnen doen.”

#Goedbezig voor War Child

Johan en Expansion zijn #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door hun bijzondere steun? Word ook Business Friend en werk samen met ons aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog. Of kom in actie op een manier die bij jouw onderneming past. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.