Robbert maakt zoveel mogelijk kilometers op de fiets voor kinderen in oorlog

Maar liefst honderd miljoen sporters in 195 landen gebruiken de app Strava. Een van hen is Robbert van Megen. Met deze app kun je jouw hardloop- en fietsgegevens via GPS bijhouden. Tegelijkertijd laat hij zich per gefietste kilometer door anderen sponsoren. Robbert is dan ook heel sportief en #goedbezig voor War Child.
Robbert is #goedbezig voor War Child

Elke kilometer die Robbert fietst, fietst hij voor War Child

Foto: Sandra Ruhe

Robbert is #goedbezig voor War Child

Via de Strava app vraagt hij om donaties per gereden kilometer

Foto: Sandra Ruhe

Ga toch fietsen!

“Wat moet je een man geven die alles al heeft en vijftig jaar wordt?” Robbert blikt terug op zijn verjaardag zes jaar geleden. Voor zijn feest wilde hij geen cadeau’s waar hij niets mee zou doen, maar donaties voor War Child. Een fantastisch initiatief natuurlijk, maar de fietser in Robbert wilde niets liever dan nog een tandje bijschakelen.

Daarom kwam hij net voor de pandemie in 2020 met een nieuw idee: hij vraagt via Strava om donaties per gereden kilometer. In de app heeft hij een groep aangemaakt die momenteel uit 15 mensen bestaat en die hem sponsoren. Aan het einde van het jaar stuurt hij hen een berichtje met hoeveel kilometer hij heeft gereden, zodat zij een donatie kunnen doen op zijn actiepagina.

“Ook al zou je maar één kind uit een verschrikkelijke oorlog halen en een beter leven geven, dan is de missie voor mij al geslaagd"
Robbert van Megen
Robbert is #goedbezig voor War Child

Robbert hoopt meer mensen te stimuleren om hun Strava account te koppelen aan War Child

Foto: Sandra Ruhe

Robbert is #goedbezig voor War Child

Als docent Procestechniek kwam hij in contact met oorlog doordat hij les gaf aan jongeren uit oorlogsgebieden

Foto: Sandra Ruhe

Grootse plannen

De fanatieke fietser heeft de smaak te pakken. “Samen met War Child zou ik graag om de tafel willen met Strava, want ik zie een enorm potentieel. Dat zodra je een account opent Strava jou benadert met de mogelijkheid om deze aan War Child te koppelen. Op die manier blijft er ook continuïteit in zitten in deze actie, omdat meer mensen mee kunnen doen.”

Een belangrijke missie

En dat is hard nodig natuurlijk voor ons dagelijkse werk. Robbert is erg onder de indruk van het werk met kinderen in oorlog en conflict, vertelt hij. “Ik zie bij War Child een enorme energie. De medewerkers staan open voor nieuwe manieren en acties. Het komt op mij allemaal heel dynamisch over. Ook al zou je maar één kind uit een verschrikkelijke oorlog halen en een beter leven geven, dan is de missie voor mij al geslaagd.”

De docent Procestechniek kwam zelf een aantal jaar geleden in contact met oorlog, doordat hij lesgaf aan jongeren uit (voormalig) oorlogsgebieden. Robbert: “Vreselijk die verhalen. Wij kunnen ons daar gewoon helemaal niets bij voorstellen. Ik zag het in hun ogen. Het maakte een enorme indruk op mij.”

“Als iedereen iets doet, maakt dat een enorm verschil"
Robbert van Megen
Robbert is #goedbezig voor War Child

Robberts doel in 2023? Tienduizend kilometer fietsen voor kinderen in oorlog

Foto: Sandra Ruhe

Een boodschap voor Nederland

Ten slotte, heeft Robbert nog wel een boodschap voor ons land. “Ik vind eigenlijk dat iedereen in zo’n rijk land als de onze, iets zou moeten doen. Ook al is het klein. Als iedereen iets doet, maakt dat een enorm verschil.” Voor 2023 heeft Robbert als doel om tienduizend kilometer te fietsen voor kinderen in oorlog. Zet ‘m op, Robbert!

#Goedbezig voor War Child

Robbert is #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door zijn bijzondere initiatief? Steun de actie van Robbert en wordt lid van zijn Strava fietsclub. Of kom in actie op een manier die bij jou past. Vraag je vrienden, familie en collega’s jou te steunen. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.