Kili-Challenge

18 - 27 januari 2020

Kilimanjaro, Tanzania

Kili-event
De Kilimanjaro beklimmen én in de lange weg naar de top zoveel mogelijk geld ophalen voor kinderen in oorlog. Dat is de Kili-Challenge. Stel zelf een team samen of sluit je aan bij andere solisten. Ga jij de uitdaging aan?

Samen naar grote hoogten voor kinderen in oorlog

Bekijk de actiepagina

Beklim de Kilimanjaro voor kinderen in oorlog

Je deinst niet terug voor een pittige uitdaging. Je bent bereid om tot grote hoogtes te pieken. En je weet afwisseling te waarderen. Dan is onze Kili-Challenge echt iets voor jou. Dit is je opdracht: de Kilimanjaro beklimmen én zoveel mogelijk geld ophalen om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. De reis betaal je zelf. Daarnaast dagen wij je uit om dat bedrag met minimaal € 2.400 te verhogen via sponsoring. Doe mee aan de Kili-Challenge en help kinderen in oorlog zich weer veilig te voelen.

Bereid je voor

Om je fysiek en mentaal klaar te stomen voor de hoogste berg van Afrika (5.895m) bieden wij jou een inspirerend programma. In september organiseren we de eerste van minimaal drie bijeenkomsten. We helpen je zowel met fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding. Zo gaan we bijvoorbeeld een weekend trainen in de Belgische Ardennen.

2kili.jpg

Deelnemers op de Kilimanjaro

Foto: Eric, deelnemer Kili-Challenge

Op naar de top

Het zal zwaar worden. Maar ook fantastisch. De Kili-Challenge doet een beroep op al je kunnen, en daagt je uit om het beste in jezelf naar boven te halen. Al 350 helden beklommen met ons de Kilimanjaro. Moe maar voldaan bereikten de klimmers hun doel, en zagen zij de zon opkomen vanaf het dak van Afrika.

Vertrekdata & kosten

De reis duurt tien dagen, waarvan je zeven dagen op de berg doorbrengt. De prijs van de expeditie is € 2.765 p.p. Dit is inclusief overnachtingen, maaltijden, reisbegeleiding, permits, transfers en alle voorbereidende bijeenkomsten, maar zonder vlucht, uitrusting, visa, inentingen etc. Reken erop dat dit alles je ongeveer € 4.000 gaat kosten. Bekijk het overzicht van de kosten en wat is inbegrepen bij de expeditie. De eerste expeditie van de Kili-Challenge in 2020 zal van 18 t/m 27 januari de Kilimanjaro beklimmen. Geef je op voor meer informatie en we sturen je de andere data toe als deze bekend zijn.

Deze expeditie is niet de goedkoopste die online te vinden is. Dit komt voornamelijk omdat we met één van de weinige lokale organisaties werken, die zijn Porters eerlijk betaalt. Bij alle andere lokale organisaties krijgen de mensen die de tassen, tenten, keukenspullen et cetera dragen niet betaald, ze krijgen dan alleen de fooi van de reizigers. Dit is de belangrijkste reden dat War Child niet met een andere organisatie zou willen werken.

Kili-Challenge

Groepsfoto op het dak van Afrika

Foto: Eric, deelnemer Kili-Challenge

Dit bieden wij deelnemers

  • Ardennenweekend om je optimaal voor te bereiden en trainen
  • Ervaren en gecertificeerde Nederlandse expeditieleider, die de groep tot aan de top begeleidt en dagelijks medische checks uitvoert
  • Voor elke 2 deelnemers 1 lokale gids, dus heel veel persoonlijke steun en aandacht
  • Eigen toiletvoorzieningen om veel voorkomende buikgriep problemen te voorkomen
  • Goed eten en andere verzorging tijdens de expeditie
  • Uitgebreide medicamenten, nood zuurstof en satelliet telefoon in geval van nood
  • Lange route om goed aan de hoogte te wennen. Extra dagen in het nationaal park zijn duur in verband met 'permits', maar erg de moeite waard: Mountain Network heeft een hoger dan gemiddeld percentage van deelnemers dat de top haalt (gemiddeld 90%) en een lager dan gemiddeld aantal deelnemers dat last krijgt van hoogteziekte.

Vergroot je topkansen

Al met al blijkt dat deze aanpak leidt tot betere top kansen, weinig gevallen van hoogteziekte, en een eerlijke vergoeding en verzorging van de lokale gidsen en porters!

Naast bovengenoemde kosten dagen we je uit om minimaal € 2.400 aan fondsen te werven. Dat is pittig. Maar de afgelopen vier jaar is dat alle deelnemers gelukt. Uiteraard ondersteunen we jou hierbij met promotie materiaal, persoonlijke coaching en een fondsenwerving workshop.

Specifieke informatie over de reis, expeditie en (fysieke) voorbereiding kun je stellen aan organisatie die de reis faciliteert en begeleidt, Mountain Network via travel@mountain-network.nl.