Welkom! Ga je mee op missie?

Elke dag zien wij de ongelooflijke kracht van kinderen in oorlog. Hoe zij ondanks alles geluksmomentjes vinden. Blijven spelen, hopen, dromen. Hun innerlijke kracht aanspreken - dat is de rode draad in ons werk. Met psychosociale programma's, onderwijs en bescherming. Want wij weten: met de juiste hulp zijn kinderen sterker dan oorlog.

De oorlog in je hoofd

Op dit moment groeien er ruim 230 miljoen kinderen op in oorlogsgebieden. Het hoogste aantal in een decennium… En dat terwijl geen enkel kind ooit een oorlog begon. De overgrote meerderheid - 95 tot 99 procent - van deze kinderen krijgt geen enkele psychologische- of sociale steun. Daar brengen wij - met jouw steun - verandering in.

Recht om kind te zijn

Elke dag strijden wij voor de rechten van kinderen. Wereldwijd: van Afghanistan, Oekraïne tot Zuid-Soedan. Want álle kinderen verdienen een onbezorgde jeugd en de kans om een toekomst in vrede op te bouwen. Zij verdienen een plek waar ze veilig zijn – fysiek, en in hun hoofd. Want met de juiste steun kunnen kinderen de wereld aan.

Kinderen in oorlog colombia - TeamUp War Child

Gevluchte Venezolaanse jongen doet mee met onze TeamUp-activiteiten in Colombia

Foto: War Child

Tablet education - Can't Wait to Learn - War Child in Uganda

Les op tablets biedt kinderen zoals Roger uit Zuid-Soedan kwaliteitsonderwijs, altijd en overal

Foto: War Child

Kinderen sterker dan oorlog

Al bijna dertig jaar versterken wij de veerkracht van kinderen en families in oorlog. Door psychosociale steun, onderwijs en bescherming te combineren. Voor kinderen betekent onze hulp een plek waar zij weer kind kunnen zijn. Veilig zijn, tekenen, zingen, spelen en dansen. Wij helpen hen de woorden vinden om hun verhaal te doen. Zo vinden kinderen beetje bij beetje het vertrouwen in zichzelf en anderen terug. Zij overwinnen hun angsten en grootste nachtmerrie. Samen bereiken wij ons doel: kinderen sterker dan oorlog.

Van toen naar nu

Onze missie begon in de Balkan in 1992. Hier, in het verwoeste oorlogsgebied van Bosnië, was één jonge vrouw vastbesloten om de oorlog uit kinderen te halen. Samen met de Britse muziekprofessor Nigel Osborne organiseerde Willemijn Verloop therapeutische muziekworkshops. Voor kinderen, in een schuilkelder. Vandaag, drie decennia later, is War Child een internationale NGO (niet-gouvermentele organisatie) met programma’s over de hele wereld. Onze expertise, methoden en programma's worden wereldwijd ingezet. Met de hulp van onze Friends (waaronder jij!), vrijwilligers, sponsoren en partners bereiken wij honderdduizenden kinderen per jaar.

A thumbs-up from refugee children like Mado in Uganda, participating in War Child's TeamUp activities

Dankjewel voor jouw steun aan kinderen in conflictgebieden!

Foto: War Child

Wetenschappelijk onderbouwd

In 2015 startten wij ons eigen onderzoeksprogramma: de basis van het 'War Child Zorgsysteem'. Uniek voor een NGO. Door onze methoden wetenschappelijk te onderbouwen, kunnen we ze doorgeven aan anderen. Zo vergroten wij ons bereik en krijgen nog meer kinderen in oorlogsgebied de specialistische steun die zij nodig hebben.

Zo houden wij de kosten laag

Wij vinden het - net zoals jij - ontzettend belangrijk dat zoveel mogelijk van onze inkomsten gaan naar waar deze heen moeten: goede hulp aan kinderen in conflictgebieden. Daarom hanteren wij een lage kostenbeleid. Dankzij ons enorme Business Netwerk van sponsoren en partners zijn onze kosten voor o.a. marketing, evenementen, kantoorartikelen, mobieltjes en zelfs auto’s minimaal. En dan hebben we het nog niet eens over de ongekende hulp van onze fantastische vrijwilligers, ambassadeurs en natuurlijk vrienden zoals jij. Dankjewel voor jouw steun!