Van nood naar hoop

Het aanhoudende oorlogsgeweld in Oekraïne, de afschuwelijke situatie in het Midden-Oosten en de escalerende situatie in Soedan. Ook dit jaar lijkt weer ongekend zwaar te worden voor kinderen in oorlog. Hoe houd je hoop als de nood zó hoog is?

Wij zorgen dat kinderen die opgroeien met oorlog en geweld op ons kunnen rekenen. We staan klaar als hulp het hardst nodig is. Met mentale noodhulp zorgen we dat kinderen de eerste klappen kunnen verwerken. Op onze veilige plekken kunnen ze op adem komen en hun zorgen even vergeten.

Naast noodhulp zorgen we ook voor langdurige ondersteuning met psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Kinderen die extra steun nodig hebben, verliezen we daarbij niet uit het oog. Ook vergeten we de ouders en verzorgers niet. Zo maken we de cirkel om kinderen heen sterker.

We blijven ons onverminderd hard inzetten om zo veel mogelijk kinderen te bereiken.

Ik geef een kind sport- en spelmateriaal

Ik geef een kind een jaar lang psychosociale steun

Ik draag bij aan het trainen van lokale begeleiders

Ik geef voor goede steun aan kinderen

Wij registreren jouw gegevens en gaan hier eerlijk mee om. Lees hier waarom.

Ja, ik doe mee

Samen kunnen we nood in een hoopvolle toekomst veranderen

€105.000

€101.689

War Child steunt gevluchte oorlogskinderen wereldwijd

War Child x Soldaat van Oranje

Donderdag 25 april speelt cast XXV van Soldaat van Oranje - De Musical een voorstelling voor War Child. Van elk verkocht kaartje gaat de helft naar War Child.

Bestel hier je tickets

Nyagoa (11) uit Zuid-Soedan is al een leven lang op de vlucht

Als baby vluchtte Nyagoa naar buurland Soedan. Hier leefde ze tien jaar als vluchteling, totdat ze vorig jaar opnieuw moest vluchten voor geweld. In Malakal kan ze eindelijk ontspannen en op adem komen in ons programma.

Lees haar verhaal