Soldaat van Oranje – De Musical speelt op 25 april voor War Child

7 februari 2024

Soldaat van Oranje x War Child
Donderdag 25 april speelt cast XXV van Soldaat van Oranje - De Musical - als eerste stap in de eind oktober aangekondigde samenwerking - een voorstelling voor War Child. Vandaag is deze voorstelling in verkoop gegaan. Van elk verkocht kaartje komt de helft ten goede aan War Child.

Kaarten vandaag in de verkoop

War Child en Soldaat van Oranje – De Musical zijn een impactvolle samenwerking aangegaan en verbinden het verhaal van de Tweede Wereldoorlog met de vele oorlogen die helaas nog altijd plaatsvinden. De organisatie die zich al jaren inzet voor mentale steun aan kinderen in oorlog én de voorstelling over een groep vrienden die een keuze moest maken onder de druk van de oorlog, bundelen hun krachten. Gezamenlijk vragen ze aandacht voor de gevolgen van oorlog op je leven en roepen op om kinderen in oorlog nú te steunen.

Het publiek kan vanaf vandaag tickets boeken en met hun bezoek War Child steunen. Kaarten zijn verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl/warchild of 0900 - 1324 (45cpm).

Bewustwording bij jongeren

De samenwerking tussen beide organisaties wordt momenteel ook verder uitgewerkt op educatief vlak middels de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal voor middelbare scholieren. Alles in het teken van bewustwording bij jongeren van de gevolgen van oorlog en ondersteuning van kinderen in oorlog.

Geschiedenis doorgeven

Producent Fred Boot: “We hebben vanaf het begin in 2010 een missie om een belangrijk deel van onze geschiedenis aan nieuwe generaties door te geven. Hoe vertellen we de verhalen van onze ouders, grootouders aan onze kinderen zodat ze weten waar we als familie vandaan komen? Precies daar hebben War Child en Soldaat van Oranje – De Musical elkaar gevonden.

De missie van War Child is om de oorlog uit een kind te halen. Ook steunt War Child de hele familie. Zo kunnen ze samen traumatische ervaringen bespreken en verwerken.

Soldaat van Oranje hoopt iedereen – en vooral jongeren – op een toegankelijke manier te bereiken met het verhaal over ‘keuzes maken’. Zodat de verhalen van de Tweede Wereldoorlog worden besproken en onze vrijheid meer betekenis krijgt. Wij hopen met onze inmiddels grote achterban van 3,5 miljoen bezoekers een bijdrage te leveren aan de missie van War Child.”

“De samenwerking tussen War Child en Soldaat van Oranje - De Musical verbindt het verleden met het heden. Er is nog steeds oorlog in heel veel landen. Vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend, dat moeten we niet vergeten."
Ernst Suur, directeur War Child Nederland