SAHA: sport als pad naar vrede

Libanon vangt het hoogste percentage vluchtelingen wereldwijd op. Sociale en economische kansen zijn er schaars en de spanningen tussen gemeenschappen is tastbaar. Ons SAHA-project gebruikt de kracht van de sport om de sociale vaardigheden van kinderen en jongeren in Libanon te ontwikkelen. Zo versterken wij stap voor stap het vredesproces. Hoe? Bekijk de video hieronder!
Meisjes in Libanon spelen voetbal en komen dichterbij elkaar - War Child SAHA-project

Libanese meisjes voetballen en werken tegelijkertijd aan hun sociale vaardigheden en leiderschapskwaliteiten

Voetballend meisje coacht kinderen in Libanon

SAHA zet voetbal en andere sporten in om kinderen en jongeren van diverse achtergronden te verenigen

De kracht van de sport

In Libanon is één op de vier mensen een vluchteling. De bevolking van het land omvat naar schatting 1,5 miljoen ontheemden uit Syrië en zo'n 200.000 Palestijnse vluchtelingen - waarvan meer dan de helft kinderen. De economische gevolgen voor het land zijn aanzienlijk en treffen zowel gevluchte jongeren als de Libanese gastgemeenschappen.

Ons SAHA-project (Sports and Humanitarian Assistance) is opgezet om de leiderschapsvaardigheden van jongeren in Libanon te ontwikkelen - én verschillende gemeenschappen dichter bij elkaar te brengen. Voetbal en sport spelen hierbij een belangrijke rol: we trainden jeugdleiders in het organiseren van sport- en levensvaardigheidstrainingen voor duizenden kinderen in heel Libanon. Zo zetten we belangrijke stappen richting ons doel: verschillende gemeenschappen dichterbij elkaar te brengen en kinderen en jongeren de handvatten bieden om kansen te creëren.

Kinderen uit de verschillende Libanese gemeenschappen samenbrengen met de kracht van sport

SAHA helpt kinderen en jongeren in Libanon belangrijke levensvaardigheden ontwikkelen

Wat heeft War Child met SAHA kunnen bereiken?

Een uitgebreide studie toonde aan dat SAHA succesvol was in het ontwikkelen van vitale levensvaardigheden bij de deelnemende kinderen en jongeren. Met name de vaardigheden om problemen op te lossen en met emoties te kunnen omgaan gingen er flink op vooruit. In totaal trainden wij 303 jeugdleiders, die op hun beurt 5.276 kinderen in heel Libanon coachten.

In de video hieronder zie hoe hoe we dit voor elkaar kregen.

Ontdek hoe SAHA kinderen in Libanon hielp hun levensvaardigheden te versterken (Engels)

Kom meer te weten over SAHA

Voor SAHA werkte War Child samen met Right to Play en de KNVB om een nieuwe generatie jongeren in Libanon te helpen hun leiderschaps- en levensvaardigheden te ontwikkelen.