Jubileumconcert Marco Borsato voor War Child resulteert in 14 veilige plekken voor kinderen in oorlog

5 december 2018

Theater Carré, Amsterdam

War Child ambassadeur Marco Borsato in Carré
Ongekende betrokkenheid van Marco Borsato bij War Child bekroond met The Marco Borsato Soapbox Award

Twintig jaar ambassadeur

Marco Borsato is dit jaar twintig jaar ambassadeur van War Child. Hij vierde deze mijlpaal met een uniek jubileumconcert in Koninklijk Theater Carré. Het was een avond waarin de al 20 jaar ongekende betrokkenheid van Marco Borsato bij War Child werd gevierd. Met de opbrengst van het jubileumconcert kunnen wij 14 veilige plekken creëren in de 14 landen waar wij werken. Dit is een beschermde omgeving waar duizenden kinderen kunnen spelen, leren en weer even kind kunnen zijn.

Op deze bijzondere avond werden de nummers van Marco Borsato afgewisseld met beelden van Marco’s reizen voor War Child. Ook traden The Voice Kids-winnares Yosina en Trijntje Oosterhuis op. Een bijzonder moment was het optreden van Michaela DePrince met een zichtbaar geëmotioneerde Marco Borsato. Michaela, tweede soliste bij Het Nationale Ballet en ambassadeur van War Child, groeide op in de oorlog in Sierra Leone. Speciaal voor het jubileumconcert danste zij op het nummer De Speeltuin van Marco Borsato.

“Het jubileumconcert is het begin van nog veel meer jaren waarin ik iedereen wil overtuigen dat je het verschil kunt maken. Dat is hard nodig als je je realiseert dat één op de zes kinderen opgroeit in een oorlogsgebied. Voor al deze kinderen blijf ik op de iconische zeepkist staan zodat ook zij kunnen dromen van een mooie toekomst."
Marco Borsato

Op elke zeepkist klimmen

Marco Borsato werd in 1998 gevraagd om onze ambassadeur te worden. Toen deed hij een belofte aan alle kinderen die opgroeien in oorlog: hij zou op elke zeepkist klimmen om hun verhaal te vertellen.

Een belofte die tijdens het concert werd bekroond met The Marco Borsato Soapbox Award- uitgereikt door ex-kindsoldaat Jacky Atingo uit Oeganda en Tjipke Bergsma (Directeur War Child). The Marco Borsato Soapbox Award is een wissel award die jaarlijks door ons wordt uitgereikt aan een persoon dat zich sterk maakt voor het lot van kinderen in oorlog.