Ramin Shahzamani nieuwe directeur van War Child

25 mei 2021

War Child CEO, Director, Directeur - Ramin Shahzamani
De Raad van Bestuur van War Child heeft Ramin Shahzamani benoemd tot directeur. We zijn blij dat Ramin weer deel wordt van de War Child-familie. Hij heeft jaren veldervaring in de ondersteuning van kinderen in conflictgebieden en kent de uitdagingen van humanitaire hulp als geen ander.

Ervaring in de humanitaire sector

Ramin werkte tussen 2006 en 2014 voor War Child als landendirecteur in Afghanistan, Colombia en DR Congo. Daarna werkte hij voor de hulporganisatie Plan International in Peru en Zambia. Voordat Ramin in conflictgebieden ging werken, was hij programmadirecteur bij het Institute for Global Policy van de World Federalist Movement, een beweging die zich inzet voor de versterking van democratische rechtsorde. Hij begon zijn loopbaan als ondernemer in Canada.

“De expertise en de slagkracht van de organisatie groter maken en tegelijk de creativiteit behouden die War Child zo bijzonder maakt – dat is onze uitdaging."
Ramin Shahzamani, directeur van War Child

Creatieve experts

War Child is de laatste jaren uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van experts op het gebied van psychosociale steun, bescherming en onderwijs aan kinderen in oorlogsgebieden. We ontwikkelen daar - op een wetenschappelijke manier - nieuwe methodes voor en stellen deze beschikbaar aan andere organisaties. Zo willen wij snel aan veel meer kinderen steun bieden.

“Elke organisatie die verandert, moet trouw blijven aan zijn wortels,” zegt Ramin. “De expertise en de slagkracht van de organisatie groter maken en tegelijk de creativiteit en speelsheid behouden die War Child zo bijzonder maakt – dat is onze uitdaging.”

Ramin Shahzamani War Child CEO, Directeur

Tussen 2006 en 2014 werkte Ramin al als landendirecteur in Afghanistan, Colombia en DR Congo

Foto: Floris Heuer

War Child CEO Ramin Shahzamani

Ramin werd geboren in Iran en verhuisde op zijn twaalfde met zijn familie naar Canada

Foto: Floris Heuer

Leven en muziek

Ramin werd geboren in Iran en verhuisde op zijn twaalfde met zijn familie naar Canada. Na zijn inburgering en schooltijd studeerde hij biologie en informatica. Hij studeert op dit moment bedrijfskunde. Naast Engels en Perzisch spreekt Ramin ook Spaans, Frans en Italiaans.

Wat wij natuurlijk van onze nieuwe directeur wilden weten: heeft hij een favoriete band of zanger? “Da’s een moeilijke,” glimlacht Ramin. “Fela Kuti uit Nigeria, Joy Arroyo uit Colombia en King Franco uit Congo staan alledrie hoog op mijn lijstje.”

Uitstekende basis

Ramin volgt Tjipke Bergsma op. Sinds zijn aantreden zes jaar geleden, legde Tjipe een uitstekende basis legde voor de nieuwe manier van werken van War Child. Iedereen is hem daar ontzettend dankbaar voor, heeft Ramin gemerkt. “War Child heeft zich ontwikkeld tot een levendige en vooruitstrevende organisatie, die met een wetenschappelijke aanpak de moeilijkste crisissituaties te lijf gaat. Dat is geen toeval.”

Tjipke gaat met pensioen, maar hem kennende, zal hij niet van zijn rust gaan genieten. Hij blijft betrokken bij War Child op het gebied van marketing en fondsenwerving en gaat op allerlei manieren andere goede doelen adviseren.

We zijn blij met de steun van Stanton Chase bij het vinden van een nieuwe directeur. De top-recruiter ondersteunt War Child al sinds jaar en dag helemaal belangeloos bij het aantrekken van ons management.