Martin Garrix voor War Child een groot succes

Tijdens de tweede editie van #garrix4warchild ging het dak van Paradiso in Amsterdam eraf. Een fantastische avond en een waanzinnig resultaat: met de gehele opbrengst kunnen wij 2.800 kinderen in oorlog een betere toekomst bieden.

Martin Garrix voor War Child

Donderdagavond 26 september, 21:58 uur

Normaal gesproken draait Martin Garrix voor een miljoenenpubliek, maar vanavond laat hij zijn kunsten horen aan vijftienhonderd uitzinnige fans. En met een bijzondere reden: alle opbrengsten van #garrix4warchild gaan naar War Child's programma's voor kinderen in oorlog.

De spanning hangt in de lucht. Na een opzwepend voorprogramma van Justin Mylo is het bijna de beurt aan Martin Garrix. De grote zaal in Paradiso is volgestroomd - iedereen kijkt vol verwachting naar het podium. Het lijkt wel een eeuwigheid te duren, maar dan worden de lichten gedoofd. Als de eerste tonen van zijn megahit 'Home' klinken, barst het gejuich in de zaal los.

Van intieme poptempel tot dampende club

In een mum van tijd toverde Martin Garrix de intieme poptempel om tot een dampende club. In zijn twee-uur-durende set liet Martijn zien waarom hij de onbetwiste nummer één DJ ter wereld is. Tot grote blijdschap van het publiek kwamen al zijn grote hits voorbij 'No Sleep', 'Summer Days' en 'Turn up the Music'.

Het was een onvergetelijke avond - met een waanzinnige opbrengst voor kinderen in oorlog. Want als Friend van War Child trad Martin Garrix belangeloos op. Hier zijn we hem ongelooflijk dankbaar voor. De avond leverde een fantastische bedrag van ruim €270.000 op. Hiermee kunnen wij 2.800 kinderen in oorlog een betere toekomst geven.

Muziek en dans om je hoofd leeg te maken

Met zijn waanzinnige optreden bewijst Martin Garrix maar weer dat muziek en dans dé manier is om je hoofd leeg te maken. Dit geldt ook voor kinderen in oorlog. Zij hebben vaak nachtmerries, verliezen hun vertrouwen en zijn zichzelf kwijt. Zij zijn vaak #getekendvoorhetleven. Want ook als het geweld over is, is het in hun hoofd nog lang geen vrede.

Met psychosociale steun en creatieve activiteiten zoals muziek leren wij kinderen hun angst, boosheid en verdriet een plek te geven. Zodat zij sterker zijn dan oorlog. 84 Miljoen kinderen hebben deze steun dringend nodig. En jij kunt meehelpen: teken onze petitie voor goede zorg aan kinderen in oorlog.