Spreekbeurt

War Child heeft twee spreekbeurtpakketten waar je zo mee aan de slag kunt. Kies jouw spreekbeurt en vul onder aan deze pagina jouw gegevens in om het pakket direct te downloaden!

De hulp van War Child 

Wereldwijd zijn er miljoenen kinderen die een oorlog meemaken. Ook in Syrië is het oorlog. Bijna vijf miljoen mensen zijn gevlucht vanuit Syrië naar buurlanden als Libanon, Turkije, Jordanië maar ook naar Nederland. Zij zijn op zoek naar een veilige plek om te leven. Veel van deze vluchtelingen zijn kinderen. Hoe is het om in oorlog op te groeien en te moeten vluchten? En wat doet War Child om deze kinderen te helpen? Download dit spreekbeurtpakket en vertel je klasgenoten er alles over! 

Kindsoldaten

Kindsoldaten zijn kinderen die moeten vechten, spullen dragen of spioneren voor soldaten. Maar hoe komt het eigenlijk dat kinderen soldaat worden? En wat wordt er gedaan om ze uit het leger te krijgen? Dit pakket legt uit hoe War Child kindsoldaten helpt.

Doe de War Child Superspreekbeurt

Wist je dat je jouw spreekbeurt nog cooler kunt maken? Doe aan het einde van je spreekbeurt een actie oproep in de klas. Daag alle leerlingen en leraren uit! Je kunt bijvoorbeeld met jouw klas of met de hele school een sponsorloop organiseren. Zo haal je sponsorgeld op en help je oorlogskinderen. Klik hier voor meer actietips. Wist je dat als je in actie komt, je kans maakt op een bezoek van ons tijdens jouw spreekbeurt in de klas? Doen dus!

Download nu!

Vul je gegevens in om het spreekbeurtpakket te kunnen downloaden. Omdat we willen dat jouw spreekbeurt een groot succes wordt, sturen we je nog extra materialen toe zoals een poster, button en stickers. 

Vergeet niet je adresgegevens goed in te vullen zodat we een pakketje naar je op kunnen sturen.
Ik vertel mijn klasgenoten over het werk van War Child en ik kom in actie!
Disclaimer: 

War Child verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van haar donateursadministratie, fondsenwervende programma’s en om te informeren over haar activiteiten. Als je op deze informatie geen prijs stelt kun je dit op elk gewenst moment schriftelijk melden aan War Child, Antwoordnummer 9295, 1000 WZ, Amsterdam of via info@warchild.nl