Dit zijn de tekeningen die jou wakker moeten schudden

Voor onze petitie #getekendvoorhetleven werkten we samen met de beste kinderboekenillustratoren van het land. Dit zijn de tekeningen die zij voor ons maakten.

#Getekendvoorhetleven

Een oorlog tekent kinderen voor het leven, terwijl dat helemaal niet nodig hoeft te zijn. Maar dan moet de juiste psychosociale steun wel voor handen zijn. 84 Miljoen kinderen hebben dringend deze hulp nodig.

Wij kunnen helaas niet zelf al die kinderen helpen. Daarom willen wij dat psychosociale steun aan kinderen in conflictgebied een vast onderdeel van internationale noodhulp wordt. Zodat we met z’n allen als volwassenen de hulp aan deze kinderen gaan bieden die zij zo hard nodig hebben. Met onze campagne #getekendvoorhetleven vroegen wij aan Nederland om ons hierbij te steunen door onze petitie te tekenen. Uiteindelijk overhandigden wij onze door 20.803 mensen in Duitsland, Nederland en Zweden ondertekende petitie aan prinses Mabel en aan Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Bekijk de indrukwekkende illustraties

Om onze petitie onder de aandacht te brengen, werkten wij samen met een paar van de beste kinderboekenillustratoren van het land: Thé Tjong-Khing, Marije Tolman, Sylvia Weve, Juliette de Wit en Brian Elstak. Hieronder zie je hun indrukwekkende illustraties voor onze campagne.

Thé Tjong-Khing tekening illustratie voor #getekendvoorhetleven

Foto: Thé Tjong-Khing

Tekening Marije Tolman #getekendvoorhetleven

Foto: Marije Tolman

War Child campagne #getekendvoorhetleven tekening Sylvia Weve

Foto: Sylvia Weve

War Child campagne #getekendvoorhetleven tekening Juliette de Wit

Foto: Juliette de Wit

Tekening getekend voor het leven_War Child Brian Elstak

Foto: Brian Elstak