Actievoeren op school

Hoe breng je als docent belangrijke onderwerpen zoals veiligheid en oorlog onder de aandacht? Van gratis lespakket, sponsorloop tot gastspreker: wij helpen je graag.

Download twee gratis lespakketten

In oorlogsgebieden worden de rechten van kinderen vaak met geweld geschonden. Door het lespakket Kinderrechten maken kinderen via ons werk kennis met de Universele Rechten van het Kind. Laat met dit lespakket kinderen ontdekken waarom het zo belangrijk is dat de rechten van kinderen beschermd worden.

Kinderen in conflictgebieden worden vaak gedwongen om te vechten als kindsoldaat. In het lespakket Kindsoldaten wordt het leven van kindsoldaten beschreven, met als voorbeeld kinderen in Oeganda. Hoe is het om op te groeien in een onveilige omgeving, en wat doen wij hieraan?

“De kinderen waren enorm trots dat zij zelf een actie voor War Child op poten hebben gezet. Ze leerden niet alleen veel over organiseren, maar ook over de projectlanden. Het verbreed hun wereldbeeld enorm. Er waren af en toe zelfs politieke en diepgaande discussies in de klas!"
Juf Berna, Basisschool de Vlaamse Reus

Dit kun je doen met jouw klas

Kom met je klas in actie voor kinderen in oorlog. Organiseer een actiedag met de school. Van sponsorloop, kerstdiner tot kunstveiling. Alles kan en alles mag. Het hoeft niet veel tijd te kosten; onze actiebegeleiders en vrijwilligers helpen je graag. Samen maken we er een mooie en leerzame ervaring van voor de kinderen.

Onze hulp gebruiken?

“Ik vond het geweldig om te zien dat de leerkrachten er zo’n geslaagde actie van maakten. Het enthousiasme creëerde veel betrokkenheid onder alle leerkrachten."
Betrokken moeder van een leerling aan Basisschool De Vondelschool in Bussum
Volunteer guys

Nodig één van onze voorlichters uit in je klas

Foto: War Child

Volunteer world

Een mooie en leerzame ervaring van voor de kinderen

Foto: War Child

Voorlichter in de klas

Ben je docent en wil je...

  • meer weten over kinderen in conflictgebieden en ons werk;
  • een actieve workshop krijgen om te ervaren wat wij met de kinderen doen;
  • een voorlichter uitnodigen om een cheque in ontvangst te nemen?


Vraag dan - minimaal drie weken van te voren - een voorlichter aan.

We werken met een gedreven groep voorlichters, die zich allemaal vrijwillig voor ons inzetten. We doen ons uiterste best om aan je verzoek te voldoen, maar we kunnen helaas niets garanderen. Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag hier een voorlichter aan

Wij registreren jouw gegevens en gaan hier eerlijk mee om. Lees hier waarom.
Dankjewel voor jouw aanvraag. We nemen snel contact met je op!