The Streamers voor War Child

8 december 2023

The Streamers voor War Child
The Streamers geven op Tweede Kerstdag een speciaal kerstconcert vanuit de Winter Efteling. De band wil op deze manier mensen thuis een extra leuke kerst bezorgen en geld inzamelen voor kinderen in oorlogsgebieden. The Streamers voor War Child is gratis te volgen via een livestream.

Aan kijkers wordt - bij het bestellen van een kaart - gevraagd een donatie te doen voor de hulporganisatie. Partners ING, Nationale Postcode Loterij, Qmusic en de Efteling maken het initiatief mogelijk. De kaartverkoop voor de livestream van The Streamers is per direct gestart via thestreamers.nl.

21 artiesten treden belangeloos op

De grootste band van Nederland zal voor deze bijzondere kerstspecial bijgestaan worden door een groot aantal gasten. Zo zal Chef’Special het voorprogramma verzorgen en zal Youp van ’t Hek zijn kerstklassieker ‘Flappie’ zingen. Jochem Myjer verzorgt de hapjes en drankjes. Nielson, Pommelien Thijs en Bizzey maken hun debuut bij het gezelschap, dat verder bestaat uit de vaste bandleden Frank Lammers, Kraantje Pappie, Guus Meeuwis, Thomas Acda, Emma Heesters, Diggy Dex, VanVelzen, Nick Schilder, Ronnie Flex, Paul de Leeuw, Simon Keizer, Snelle, Zoë Tauran, Claude en Paul de Munnik. In totaal treden maar liefst 21 artiesten belangeloos op voor War Child.

Een steentje bijdragen

Guus Meeuwis voelde de behoefte om weer samen te komen met kerst. “Allereerst omdat het twee jaar geleden geweldig was om samen met collega’s kerst te vieren maar natuurlijk vooral omdat we heel veel leuke reacties ontvingen van mensen thuis die wel zin hadden in een goed feestje op Tweede Kerstdag. Nu de wereld in veel gebieden in brand lijkt te staan en het voor zich spreekt dat geen enkel kind op zou mogen groeien in oorlog, voelen we de noodzaak en de urgentie om een bijpassende kerstgedachte te omarmen. We willen dolgraag ons steentje – en het allerliefst een hele grote steen – bijdragen. Samen met alle mensen die kijken én bedrijven die dit initiatief willen steunen gaan we ervoor om een enorm bedrag op te halen voor War Child, zodat we deze kinderen kunnen helpen. De kaarten blijven altijd gratis, maar een bijdrage wordt heel erg gewaardeerd”.

“We willen dolgraag ons steentje – en het allerliefst een hele grote steen – bijdragen. Samen met alle mensen die kijken én bedrijven die dit initiatief willen steunen gaan we ervoor om een enorm bedrag op te halen voor War Child!"
Guus Meeuwis

The Streamers voor War Child is gratis te volgen via een livestream

Steun is harder nodig dan ooit

War Child directeur Ernst Suur kan dat van harte beamen: “We zijn The Streamers en hun partners enorm dankbaar dat ze zich volledig belangeloos voor kinderen in oorlog inzetten. Die steun is helaas harder nodig dan ooit. Er groeien momenteel meer kinderen op met de gevolgen van oorlog dan ik in de afgelopen 20 jaar dat ik aan War Child verbonden ben ooit heb gezien. We kunnen en zullen deze kinderen blijven helpen bij het verwerken van hun verschrikkelijke ervaringen zodat ze weer zonder nachtmerries kunnen slapen. We kijken uit naar een geweldige avond waarbij we veel geld hopen op te halen. De steun van The Streamers en heel Nederland maakt dat mogelijk, hoe fantastisch is dat!”

Live vanuit de Winter Efteling

Het kerstconcert van The Streamers start op dinsdag 26 december om 20.30 uur live vanuit de Winter Efteling. Chef’Special verzorgt een half uur eerder - vanaf 20.00 uur - het voorprogramma. Naast de livestream is het concert op 26 december ook live te volgen via radiopartner Qmusic. Kaarten voor de livestream zijn per direct gratis verkrijgbaar via thestreamers.nl. Bedrijven die dit initiatief willen steunen in de vorm van een grotere donatie, moedigen we van harte aan dit te doen via donatie@thestreamers.nl.