Actrice Katrien van Beurden roept Nederland op in actie te komen voor kinderen in Jemen

23 januari 2019

Amsterdam

Kinderen in Jemen - oorlog - War Child
“Lig je vaker dan twee nachten wakker, dan moet je stoppen met toekijken maar iets doen. Het is tijd voor actie!” aldus actrice Katrien van Beurden. De situatie van kinderen uit Jemen bezorgde haar slapeloze nachten, en zij besloot een grootschalige actie op te zetten: #ikkominactievoorjemen.

Katrien roept Nederland op in actie te komen voor kinderen in Jemen

Zoveel mogelijk kinderen helpen

Actrice Katrien van Beurden weet: het is nu of nooit voor de kinderen in Jemen. Met een team van bekende vrienden is ze vastberaden om zoveel mogelijk kinderen te helpen. Het doel? Minimaal 100.000 Euro ophalen voor ons project in Jemen.

Er worden verschillende acties door georganiseerd om geld op te halen voor kinderen in Jemen. Zo organiseert actrice Eva van der Gucht voorleesmiddagen voor jong en oud, met toepasselijke verhalen over kinderen op de vlucht en Arabische sprookjes. Actie voeren kan van alles zijn: van het organiseren van een veiling of bedrijfsfeest, tot het verkopen van spullen.

“Het is nu of nooit voor de kinderen in Jemen"
Actrice Katrien van Beurden
Katrien - ik kom in actie voor Jemen - War Child

Initiatiefnemer #Ikkominactievoorjemen, actrice Katrien van Beurden

Foto: War Child

Wat is de situatie voor kinderen in Jemen?

Veertien miljoen Jemenieten staan op de rand van de hongersnood - de helft van de bevolking. De grootste humanitaire crisis ter wereld lijkt met de dag erger te worden. Aan bijna alles is een tekort: voedsel, medicijnen, veiligheid. Bijna twee miljoen kinderen lijden honger. Meer dan 400.000 zijn ernstig ondervoed en lopen direct levensgevaar.

Yassar's nachtmerrie

"De eerste raket viel op de poort van het ziekenhuis. Het geluid was doodeng. Ik zag de lichamen van mensen. Ook mijn vader overleefde het niet." Yassar is 12 jaar oud. Hij verliest zijn hele familie na een luchtaanval op een kamp in het noorden van Jemen. Kinderen als Yassar moeten nu dagen zonder voedsel leven. Een veilige plek om even op adem te komen is er niet.

War Child helpt kinderen in Jemen

Op de vlucht in Jemen

Foto: War Child UK

“Ik ben bang voor vliegtuigen. Als ik ze hoor vraag ik aan mensen of ze me weg kunnen halen."
Yassar (12) uit Jemen

Hoe helpen wij kinderen als Yassar?

Ons werk in Jemen is gericht op het redden van levens. Samen met War Child UK zorgen we voor voedsel voor en bescherming van de meest kwetsbare kinderen. Door het uitreiken van voedselbonnen kunnen gezinnen genoeg voedsel kopen voor één maand. Ook repareren we scholen en zorgen we voor veilige plekken waar kinderen weer kunnen leren en spelen.

Hoe kan jij helpen?

Sluit je aan bij de actie van Katrien voor Jemen!