War Child en Vingino werken samen voor een betere toekomst

17 juli 2019

War Child X Vingino - kledingcollectie
Onze bijzondere partner, het bekende kledingmerk Vingino, heeft samen met ons een eigen collectie ontwikkeld voor kinderen, gebaseerd op verhalen van leeftijdsgenoten uit onze programma's wereldwijd.

Vingino X War Child

Vingino gelooft – net als wij – in de kracht van kinderen. Samen zetten wij ons in voor de toekomst van kinderen in oorlog. Om dit streven kracht bij te zetten lanceert Vingino een War Child-collectie. De opbrengst van de collectie gaat naar onze programma's voor psychosociale steun, onderwijs en bescherming in veertien landen.

War Child X Vingino - kledingcollectie

Samen bouwen wij aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog

Foto: Vingino

War Child X Vingino - kledingcollectie

Draag het voor War Child: de collectie Vingino X War Child

Foto: Vingino

Kinderen 'ontmoeten' kinderen

De collectie bestaat uit t-shirts, sweaters en jeans, die je direct herkent aan de slogans, de kleuren en kaders van War Child. Elke stijl uit de collectie is vernoemd naar een kind uit onze programma’s, met een eigen bijzonder verhaal. Op het label lees je hoe wij deze kinderen helpen. Zo zijn de sweaters voor meisjes vernoemd naar Nour (12) uit Libanon. Zij vertelt: “Bij War Child heb ik geleerd voor mezelf op te komen, anderen te vertrouwen en nieuwe vrienden te maken.”

Zo krijgen kinderen in Nederland de kans om via de collectie kennis te maken met ons werk voor hun leeftijdgenoten in conflictgebieden. Bovendien is de kleding gemaakt van organisch katoen - alles om de wereld een stap verder te helpen voor de volgende generatie.

Gedeelde missie

Kinderen in oorlog hebben recht op een veilige plek. Een plek om te voetballen, dansen en toneel te spelen. Een beschermde omgeving waarin zij leren lezen, schrijven en rekenen. Ook Vingino vindt dat kinderen het allerbeste verdienen. Dat ze zich veilig en zelfverzekerd voelen.

War Child X Vingino - kledingcollectie

Foto: Vingino

War Child X Vingino - kledingcollectie

Foto: Vingino

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met onze woordvoerder, Esmee Goedmakers.