Can't Wait to Learn twee nominaties voor Games for Change

5 juni 2019

Can't Wait to Learn - tablet education in Uganda - War Child
Op het jaarlijkse Games For Change (G4C)-festival worden prijzen uitgereikt aan technologische innovaties die bijdragen aan het maatschappelijk welzijn. Ons project met tabletonderwijs voor kinderen in conflictgebieden - Can’t Wait to Learn - is genomineerd voor twee awards.

Technologische innovaties die bijdragen aan het maatschappelijk welzijn

In New York vindt deze maand de 16e editie van het G4C-festival plaats. Vanuit de hele wereld zijn voorlopers op het gebied van technologie en onderwijs in de humanitaire sector uitgenodigd. Wij zijn ook van de partij: ons onderwijsproject Can’t Wait to Learn (CWTL) heeft nominaties voor verschillende prijzen in de wacht gesleept.

Met Can’t Wait to Learn bieden wij kinderen kwaliteitsonderwijs op tablets – in gebieden waar door oorlog en geweld geen regulier onderwijs mogelijk is. Door het spelen van educatieve spellen op tablets leren kinderen op een flexibele, effectieve en innovatieve manier rekenen en lezen.

Kinderen in conflictgebieden leren met tablets

Can’t Wait to Learn Oeganda

Can’t Wait to Learn is momenteel actief in vier landen: Oeganda, Libanon, DR Congo en Jordanië. In Oeganda hebben ongeveer 300.000 gevluchte kinderen geen toegang tot onderwijs. Dankzij CWTL kunnen zij alsnog rekenles en oefenen zij hun leesvaardigheden. Het lesprogramma van Can't Wait to Learn is gebaseerd op de officiële onderwijscurricula in het betreffende land. Hierdoor kunnen kinderen later gemakkelijk weer instromen in het reguliere onderwijs.

Can't Wait to Learn - Uganda - War Child

Leren in conflictgebieden door te spelen op educatieve tablets

Foto: War Child

Can't Wait to Learn War Child Oeganda

Can't Wait to Learn zet gaming technologie in voor goed onderwijs

Foto: War Child

Toekennen awards

Can't Wait to Learn is genomineerd voor twee Games for Change-awards: 'Most Significant Impact' en 'Best Learning Game'. Voor deze laatste categorie kun jij je stem uitbrengen!

Wij zijn erg trots op de erkenning van ons programma Can’t Wait to Learn. Eerder dit jaar mochten wij de prestigieuze 'King Hamad Bin Isa Al-Khalifa-prijs voor innovatie in het onderwijs' van UNESCO al in ontvangst nemen.

De G4C Awards vinden plaats van 17 tot 19 juni. Het evenement kan je volgen op social media met de hashtag #G4C19.