Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Mocoa, Colombia in het hart getroffen

  04 april 2017 - Vorig weekend werden honderden slapende inwoners in Mocoa overvallen door krachtige modderstromen. De stad is grotendeels verwoest; complete wijken zijn bedolven onder de modder. Het dodental stijgt razendsnel, en honderden mensen worden nog steeds vermist. Zodra het gebied weer toegankelijk is, zal War Child ter plaatse zijn om psychosociale hulp, bescherming en onderwijs te bieden aan getroffen kinderen en gezinnen.

  Lees verder
 • Google.org steunt e-learning van War Child voor oorlogskinderen

  21 maart 2017 - De innovatieve lesmethode Can’t Wait to Learn van War Child en partnerorganisaties krijgt maarliefst 2,5 miljoen dollar van Google.org. Daarmee is het een van de negen uitverkozen projecten wereldwijd die een bijdrage ontvangt voor beter onderwijs.

  Lees verder
 • War Child bezorgd om hongersnood

  20 maart 2017 - Door aanhoudende droogte lijden 20 miljoen mensen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië, Jemen en omringende landen aan honger. Vooral kinderen, zieken en de allerarmsten zijn in acuut levensgevaar. Als organisatie actief op het gebied van het welzijn van kinderen in conflictgebieden maken we ons zorgen om dit probleem.

  Lees verder
 • Dutch Relief Alliance lanceert video over de waarde van noodhulp

  24 februari 2017 - Wat heeft noodhulp ooit iemand opgeleverd? Dat is de vraag die centraal staat in de video die vandaag door veertien Nederlandse hulporganisaties in de Dutch Relief Alliance (DRA), waaronder War Child, is gelanceerd. Noodhulp redt levens. In het verleden, nu en in de toekomst.

  Lees verder
 • Tussen hemel en aarde; op weg naar de top van de Kili

  10 februari 2017 - Alle 3 de teams hebben de top van de Kilimanjaro inmiddels bereikt. Kili-challenge 2017 is een feit! Alle helden hebben bij elkaar meer dan €360.000,- opgehaald voor War Child! Kili-held Sander van der Werf schreef dit prachtige gedicht vanuit het Barufa-camp enkele uren voordat groep 1 op weg ging naar de top van de Kili.

  Lees verder
 • In spanning voor het Goed Geld Gala 2017

  06 februari 2017 - Vanavond is het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens dit gala wordt er bekend gemaakt welke hulporganisaties dit jaar een bedrag in ontvangst mogen nemen van de loterijopbrengsten. Dit jaar is er ook kans op een Extra Trekking voor het project TeamUp van War Child, UNICEF Nederland en Save the Children voor vluchtelingkinderen. Extra spannend dus!

  Lees verder
 • Geweldig bedrag voor project TeamUp tijdens Goed Geld Gala 2017

  06 februari 2017 - Op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij hebben War Child, UNICEF Nederland en Save the Children een fantastische cheque van 2,5 miljoen euro in ontvangst mogen nemen voor het project TeamUp, waarin we samen gevluchte kinderen in Nederland helpen.

  Lees verder
 • Fantastische Air Miles-donatie voor War Child

  31 januari 2017 - Eind januari overhandigde Air Miles een cheque met het fantastische bedrag van 100.000 euro aan War Child-directeur Tjipke Bergsma. Dit is mogelijk gemaakt door alle spaarders in 2016. En daar is War Child ontzettend dankbaar voor!

  Lees verder
 • Een jaar lang HPE voor War Child

  30 december 2016 - Dit weekend overhandigt Hewlett Packard Enterprise (HPE) een cheque met het ongelooflijke bedrag van 74.750 euro aan War Child. Eén jaar lang heeft HPE zich met hart en ziel ingezet voor oorlogskinderen in Libanon.

  Lees verder
 • Backstage@War Child: een kijkje achter de schermen

  22 november 2016 - 20 november vierden we de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. En dat deden we samen met onze Friends. Op het hoofdkantoor van War Child konden zij zelf ervaren en horen wat wij doen voor oorlogskinderen. Een echt kijkje achter de schermen!

  Lees verder
 • Oud-International Johan Neeskens bij project Football Unites Us in Libanon

  18 november 2016 - War Child, KNVB, Right To Play en UNICEF brengen gevluchte Syrische kinderen dichter bij hun leeftijdsgenootjes uit Libanon. Via voetbal. Niemand minder dan oud-international Johan Neeskens helpt hierbij. Johan: “Voetbal is de grootste sport in de wereld. Sport brengt mensen samen. En het maakt niet uit welke achtergrond je hebt.”

  Lees verder
 • War Child speelt mee in IKEA-campagne ‘Let’s Play’

  15 november 2016 - Van 20 november t/m 24 december doneert de IKEA Foundation voor ieder verkocht speelgoed of kinderboek 1 euro aan veilige speelplaatsen en -projecten voor kinderen wereldwijd. De opbrengsten gaan ook naar War Child.

  Lees verder
 • MTV Music Week en War Child geven kaarten weg

  26 oktober 2016 - Van 2 t/m 5 november is de MTV Music Week in Rotterdam met unieke optredens. Jij maakt kans op 2 kaarten voor optredens van Douwe Bob, Broederliefde, Julian Jordan en Nielson. Het enige wat je hoeft te doen is te SMS-en! Alle opbrengsten van de SMS-win-actie gaan naar War Child.

  Lees verder
 • Slag om Mosul: War Child zet direct extra hulp in

  19 oktober 2016 - Op dit moment zijn er hevige gevechten in en rondom Mosul in Irak. War Child staat klaar om direct 6000 kinderen te helpen die door dit geweld getroffen worden. Maar er is meer nodig.

  Lees verder
 • Kroon op samenwerking van T-Mobile en War Child

  14 oktober 2016 - Deze week overhandigde T-Mobile een cheque met het overweldigende bedrag van ruim 96.000 euro aan directeur Tjipke Bergsma. Een extra donatie dankzij de klanten van T-Mobile via het T-Mobile Extra spaarprogramma. Met deze bijdrage is het bijzondere partnership feestelijk afgerond.12 jaar lang hebben de medewerkers van T-Mobile zich met hart en ziel ingezet voor hulp aan oorlogskinderen. En daar is War Child ontzettend dankbaar voor!

  Lees verder

Pages