Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Speciaal jaar voor Air Miles & War Child

  22 februari 2018 - Wat een bijzondere mijlpaal mogen we vieren met onze trouwe partner Air Miles!

  Lees verder
 • Psychosociale noodhulp ter sprake in de Tweede Kamer

  21 februari 2018 - In de Tweede Kamer sprak woensdag een delegatie van War Child en andere organisaties over het schrijnende tekort aan psychosociale zorg bij noodhulp.

  Lees verder
 • In spanning voor het Goed Geld Gala 2018

  15 februari 2018 - Vanavond is het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens dit gala wordt er bekend gemaakt welke hulporganisaties dit jaar een bedrag in ontvangst mogen nemen van de loterijopbrengsten. Heel spannend dus, en niet alleen vanwege Leonardo DiCaprio's aanwezigheid!

  Lees verder
 • Goed Geld Gala 2018 | Geweldig bedrag voor War Child

  15 februari 2018 - Op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij heeft War Child een fantastische cheque van 1.350.000 euro in ontvangst mogen nemen voor haar wereldwijde projecten. Hiermee kunnen wij duizenden oorlogskinderen kans geven op een betere toekomst.

  Lees verder
 • Rapport: meer oorlogskinderen dan ooit

  15 februari 2018 - Save the Children heeft het schokkende rapport ‘War On Children’ gepubliceerd, waaruit blijkt dat op dit moment 1 op de 6 kinderen opgroeit in een oorlogsgebied.

  Lees verder
 • Bijzondere ontmoeting met Syrische kinderen

  07 februari 2018 - Op 6 februari heeft er een bijzondere ontmoeting plaatsgevonden voor de kinderen van IJsselkids, een kinderopvang die onderdeel is van de SWKGroep.

  Lees verder
 • De SpeelGOEDwinkel wegens succes verlengd!

  29 januari 2018 - Op maandagavond 22 januari openden acteur Victor Reinier en presentator Klaas van Kruistum De SpeelGOEDwinkel van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland op Utrecht Centraal. In deze unieke pop-up store konden mensen ervaren en beleven wat wij doen voor gevluchte kinderen in Nederland in het project TeamUp. Wegens groot succes gaan we ook deze week nog een paar dagen door. Ben je nog niet geweest? Kom dan t/m 31 januari langs!

  Lees verder
 • Kinderen aan het roer bij War Child

  27 januari 2018 - Zaterdag 27 januari vond de eerste bijeenkomst van de War Child Jeugdraad plaats. Veertien kersverse leden tussen de 12 en 18 jaar kwamen samen op het War Child hoofdkantoor in Amsterdam.

  Lees verder
 • Muurschildering van wereldberoemde street artist Seth in War Child Playground

  13 januari 2018 - Street artist Seth heeft deze week zijn muurschildering voltooid in de nieuwe trainingsruimte van War Child; de Playground. Het indrukwekkende kunstwerk van 9x4 meter nam twee dagen in beslag en is geïnspireerd door de missie en het werk van War Child.

  Lees verder
 • Unieke SpeelGOEDwinkel op Utrecht CS

  10 januari 2018 - Op maandagavond 22 januari openen acteur Victor Reinier en presentator Klaas van Kruistum De SpeelGOEDwinkel van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland. Een unieke pop-up store waarin je zelf kunt beleven wat wij doen voor gevluchte kinderen in Nederland in het project TeamUp.

  Lees verder
 • War Child ontvangt Best Practice Prize 2017 van Klaus J. Jacobs

  01 december 2017 - Vrijdag 1 december heeft Tjipke Bergsma, directeur van War Child in Zurich de Klaus J. Jacobs Best Practice Prize 2017 in ontvangst genomen. De stichting beloonde War Child voor haar wereldwijde inspanningen om het leven van honderdduizenden oorlogskinderen te verbeteren, en hun emotionele veerkracht te versterken. Wij zijn ontzettend trots op deze erkenning! Het prijsgeld zetten wij in om nóg meer oorlogskinderen psychosociale hulp, onderwijs en bescherming te bieden.

  Lees verder
 • Ernst bij de Reünie

  23 november 2017 - Ernst Suur (36) is 23 november te zien in het KRO-NCRV programma 'De Reünie'. Samen met zijn oud-klasgenoten (1996) blikt hij terug op hun tijd op de agrarische school De Bossekamp (Ottoland). Kijken dus. Donderdag 23 November om 20:35 uur op NPO1!

  Lees verder
 • Nalatenschap campagne

  20 november 2017 - Vandaag start War Child samen met 88 andere erkende goede doelen in Nederland een publiekscampagne om mensen te inspireren het gesprek over nalaten aan te gaan.

  Lees verder
 • IKEA zoekt knuffelontwerpers in de dop voor wereldwijde collectie

  16 oktober 2017 - Amsterdam, 16 oktober 2017 – Jouw knuffel wereldwijd in de schappen van IKEA? Dat kan! Het woonwarenhuis is weer op zoek naar nieuwe knuffelontwerpers ter ere van de Let’s Play for Change campagne. Kinderen t/m 12 jaar kunnen hun tekening vanaf vandaag inleveren bij een IKEA winkel in de buurt. De Nederlandse winnaar wordt gekozen door een bekende jury bestaande uit onder andere tekenexpert Jill Schirnhofer en War Child ambassadeur Tooske Ragas. Jill trapte de wedstrijd vandaag af door ter inspiratie een aantal knuffelontwerpen te maken. Van de vijf beste internationale ontwerpen worden echte knuffels gemaakt die volgend jaar verkrijgbaar zijn bij IKEA winkels over de hele wereld.

  Lees verder
 • Internationale prijs voor werk War Child

  27 september 2017 - War Child heeft de prestigieuze Klaus J. Jacobs Best Practice Prize 2017 gewonnen. Dat heeft de Jacobs Foundation vandaag bekendgemaakt. De stichting prijst War Child voor haar wereldwijde inspanningen om het leven van honderdduizenden oorlogskinderen te verbeteren.

  Lees verder

Pages