Kinderen helpen War Child op Koninginnedag

Op Koninginnedag gaan honderden kinderen in heel Nederland aan de slag voor War Child.

Op Koninginnedag gaan honderden kinderen in heel Nederland aan de slag voor War Child. Dat doen ze door op vrijmarkten spulletjes of bijvoorbeeld zelfgemaakte broches te verkopen, een dansje te doen, muziek te maken of hun huisdier te laten aaien. Het ingezamelde geld doneren de kinderen aan War Child. Door deze Koninginnedagacties kan War Child nog meer oorlogskinderen helpen hun eigen toekomst te veranderen.

Kinderen kunnen hun Koninginnedagactie aanmelden via www.kids4warchild.nl. Ze ontvangen dan gratis een speciaal War Child Koninginnedag actiepakket. Hiermee verbouwen kinderen hun kraam tot een echte War Child kraam. In het pakket zitten verschillende materialen zoals een originele War Child badge, posters, stickers, informatie over War Child en nog veel meer! Alle materialen zijn 100% gesponsord door bedrijven.

Alle kinderen die mee doen maken automatisch kans op bijzondere prijzen, zoals een ontmoeting met (toenmalig kidsambassadeur) Jetske van den Elsen, bekend van de BZT show.

Over War Child
Op 5 mei vieren we in Nederland dat we 67 jaar in vrijheid leven. Gelukkig kunnen kinderen hier leven en spelen zonder dat ze bang hoeven te zijn voor oorlog. Op andere plekken in de wereld zijn er nog altijd miljoenen kinderen die dat niet kunnen. Deze oorlogskinderen hebben last van de vreselijke dingen die ze hebben meegemaakt. Want ook als de wapens zijn neergelegd, gaat de oorlog in je hoofd door. War Child helpt deze kinderen weer plezier te maken. Om nieuwe vrienden te maken en die te vertrouwen. Door mee te doen met de Koninginnedagactie van War Child helpen Nederlandse kinderen hieraan mee.

Jetske van den Elsen, toenmalig kids ambassadeur van War Child:

“Toen ik vorig jaar op Koninginnedag door het Vondelpark in Amsterdam liep was ik trots. Want ik zag zoveel kinderen die op deze dag een actie deden voor War Child. Ze verzinnen van alles om oorlogskinderen te helpen. Ze verkochten zelfgebakken taarten, deden dansjes, speelden trompet of verkochten oude kleren van hun ouders. Ik vind het stoer dat je zo kinderen helpt en steunt die een oorlog hebben meegemaakt en die een beter leven verdienen. Juist in deze periode, wanneer Nederland viert dat we in vrijheid leven, is het belangrijk dat de miljoenen oorlogskinderen niet worden vergeten".