Just Listen | Warcast van War Child

Samen met singer-songwriter Damien Rice, dj Michiel Veenstra en Spotify lanceert War Child een unieke podcast: de Warcast. Ervaar dankzij speciale 3D-geluidstechniek wat kinderen moeten doorstaan in oorlogsgebied en op hun vlucht naar vrede. Just Listen. Want het is ongehoord wat oorlog met kinderen doet.

Meer kinderen dan ooit zijn het slachtoffer van oorlog. Kinderen die dit meemaken, dragen stuk voor stuk een eigen verhaal met zich mee. Deze verhalen zijn steeds vaker ongehoord. In onderstaande podcast laten we je daarom zo’n verhaal horen én ervaren. Door middel van 3D-audio. Dit werkt het beste wanneer je luistert met een koptelefoon op, op een rustige plek en eventueel je ogen sluit. 

Just Listen.

De 8-jarige Jasmine* uit Syrië vluchtte samen met haar moeder en haar twee broertjes. Op een te kleine opblaasboot. Met te veel mensen. En een reddingsvest die de broertjes noodgedwongen moesten delen. Midden in de nacht bleken de golven te hoog. Haar broertjes vielen overboord en verdronken. In een pikzwarte zee. Halverwege hun vlucht van hel naar hoop.

Ervaar de Warcast Just Listen op Spotify
Just Listen in English
 

"Indringend en aangrijpend"

Speciaal voor de Warcast Just Listen nam de Ierse singer-songwriter Damien Rice drie nummers op in 3D-audio. Radio-DJ Michiel Veenstra over de Warcast: “De geluidseffecten en het verhaal zijn zo indringend dat het je meteen bij de keel grijpt en eigenlijk niet meer loslaat.” 

In de Warcast hoor je hoe Jasmine vlucht uit oorlog. Op zoek naar hoop, naar een veilig bestaan, met haar familie. Eenmaal aangekomen lijkt de ellende voorbij. Helaas begint dan pas het echte gevecht. Het gevecht van verwerking. Van het gemis van huis, haard en vriendjes. En van broertjes en andere familieleden die het niet hebben gered.


Ongehoord

In ons werk horen wij dagelijks dit soort verhalen. En dat went nooit. Het is ongehoord wat deze kinderen hebben meegemaakt. Wereldwijd groeit één op de zes kinderen op in conflictgebieden. En dat terwijl geen enkel kind dit mee zou moeten maken. Kinderen moeten kind kunnen zijn.

Daarom zetten wij ons in veertien landen in voor honderduizenden oorlogskinderen. Wij bieden hen psychosociale hulp, bescherming en onderwijs. Zo geven wij deze kinderen persoonlijke aandacht, een luisterend oor. Ze leren op een speelse manier hun emoties zoals angst, woede en verdriet een plek geven. Alleen dan kunnen ze hun verschrikkelijke ervaringen verwerken.

*Om de kinderen die dit waargebeurde verhaal hebben meegemaakt in bescherming te nemen, gebruiken we gefingeerde namen en andere stemmen.

Meer ongehoorde verhalen:

Lulu is blij dat ze bij War Child veilig kan spelen

Joshua hoorde de explosies vanuit het klaslokaal

Dana (12) uit Syrië doet mee met TeamUp