In2motivation's Ligia: 'wij delen de wens om de wereld te veranderen'

Trainingen op het gebied van leiderschap, groei en verandering. Wie met de sympathieke en ondernemende Ligia Koijen Ramos (45) praat, snapt direct de link met ons werk voor kinderen in conflictgebieden. Daarom is haar bedrijf In2motivation ook al bijna drie jaar #goedbezig voor War Child.
Ligia van In2motivation kijkt lachend de camera in - fotoserie #goedbezig voor War Child

Met haar bedrijf In2motivation is Ligia al jarenlang #goedbezig voor War Child

Foto: Sandra Ruhe

Amsterdams bedrijf In2motivation biedt trainingen aan en is #goedbezig voor War Child

In2motivation steunt onze missie financieel en biedt onze collega's gesponsorde trainingen aan

Foto: In2motivation

Een gedeelde missie in het steunen van mensen

Naast een geweldige maandelijkse financiële bijdrage als Business Friend, waarmee wij tientallen kinderen kunnen helpen, biedt In2motivation gesponsorde trainingen aan War Child-medewerkers. “Wij geloven erg in de missie dat je de oorlog uit een kind kunt halen. Ons bedrijf zet ook in op persoonlijke ontwikkeling en het ondersteunen van mensen. Op een ander vlak uiteraard, maar ik zie zeker overeenkomsten.”

'De perfecte match'

De van origine Portugese Ligia noemt het zelfs ‘de perfecte match’. “Wij hebben net als War Child de wens om de wereld te veranderen. Ook al moet het persoon voor persoon. Wij focussen ons ook op het maken van het verschil en de momenten van plezier. Dat laatste is enorm goed voor kinderen. De wereld moet zeker voedsel, medicijnen en kleding in oorlogssituaties blijven geven, maar het emotionele gedeelte is zo ontzettend belangrijk. En ook wij doen net als War Child veel met traumatische ervaringen en neuropsychologie.”

“Net als War Child focussen wij ons op het maken van het verschil en de momenten van plezier. Het emotionele gedeelte is ontzettend belangrijk."
Ligia Koijen Ramos, CEO van In2motivation
Kantoor van In2motivation in Amsterdam - #goedbezig voor War Child

Vanuit het kantoor in Amsterdam biedt Ligia met In2motivation trainingen in leiderschap, groei en verandering

Foto: Sandra Ruhe

Ligia van In2motivation op haar kantoor - #goedbezig voor War Child

Ligia: "wij hebben net als War Child de wens om de wereld te veranderen. Ook al moet het persoon voor persoon"

Foto: Sandra Ruhe

De keten van verandering

Of ze sinds haar bijdrage anders naar het nieuws en oorlog kijkt? “Nee, ik kijk geen nieuws. Ik vraag het liever aan mijn vrienden zelf die in Libanon, Syrië, Rusland en Oekraïne wonen. Aan welke kant ze ook staan, ze lijden allemaal onder een conflict. Ik probeer hen op mijn manier individueel te steunen. Want ik kan het gedrag van politici niet veranderen. Dat ligt niet in mijn macht. Maar zoals met die vriendin in Libanon. Elke keer als ik haar spreek, krijgt zij nieuwe energie waarmee ze daar weer anderen kan helpen. Ik zie dat als een belangrijke keten van verandering.”

“Met al hun specialisten en jarenlange ervaring kunnen organisaties als War Child op wereldniveau echt verandering teweegbrengen"
Ligia Koijen Ramos, CEO van In2motivation
Ligia van in2motivation is #goedbezig voor War Child

Positieve energie afgeven ziet Ligia als een belangrijke keten van verandering

Foto: Sandra Ruhe

'Denk mondiaal, handel lokaal'

Voor Ligia is de uitspraak van Jane Goodall – ‘denk mondiaal, maar handel lokaal’ – haar inspiratie en leidraad. “Laten wij nu maar gewoon aardig doen tegen de buren, een simpele donatie geven of Oekraïners opvangen. Als we dat doen hebben we al een mooiere wereld. Vervolgens kunnen organisaties als War Child dan op wereldniveau echt verandering teweegbrengen met al hun specialisten en jarenlange ervaring.”

In2motivation biedt trainingen aan bedrijven en organisaties zoals War Child

Ligia: "Net als War Child vinden wij het emotionele gedeelte zo ontzettend belangrijk”

Foto: In2motivation

Fotorapportage van Ligia, eigenaar van In2motivation - voor War Child

Ook met kleine acties zoals aardig doen tegen je buren kun je een verschil maken, aldus Ligia

Foto: Sandra Ruhe

#GoedBezig voor War Child

Ligia en In2motivation zijn #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door hun bijzondere steun? Word ook Business Friend op een manier die bij jouw onderneming past. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.