Dankjewel!

Van sportactiviteiten tot tabletonderwijs: zo helpen wij met jouw steun kinderen in oorlog

Dagelijks zien wij hoe kinderen in oorlog hun zelfvertrouwen terugkrijgen dankzij psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Met jouw hulp geven wij kinderen de touwtjes in handen om hun eigen toekomst op te bouwen.

Kinderen sterker dan oorlog

Houvast voor gevluchte kinderen

In 2018 zetten wij grote stappen. In 30 opvanglocaties deden ruim 2800 kinderen mee aan de wekelijkse sport- en spelactiviteiten van TeamUp. Kinderen uit Syrië of Jordanië die hun thuis moesten verlaten en een zware reis achter de rug hebben. Onze activiteiten gaven hen houvast, en zij leerden omgaan met stress en onzekerheid.

Dit jaar gaan wij TeamUp inzetten op zeventien Nederlandse scholen met gevluchte kinderen. Ook internationaal breiden we uit. Omdat TeamUp in Oeganda een groot succes is, gaan we in Zuid-Soedan, de bezette Palestijnse gebieden, Colombia, Griekenland en Zweden aan de slag.

Tablet education - Can't Wait to Learn - War Child in Uganda

Door blijven leren - zelfs als je op de vlucht bent voor geweld - dankzij Can't Wait to Learn

Foto: War Child

Gevluchte jongeren kunnen tijdens TeamUp weer even kind zijn

Meer dan 150 TeamUp-vrijwilligers helpen gevluchte kinderen in Nederland hun leven weer oppakken

Foto: War Child

Leren, spelen en verwerken

In 2018 leerden ruim achtduizend kinderen in Jordanië, Libanon, Soedan en Oeganda - ondanks het geweld in hun land - lezen en rekenen. Hoe? Via educatieve spellen op tablets. Trots namen wij voor dit onderwijsprogramma, Can't Wait to Learn (CWTL) de Publieksprijs voor 'Beste Innovatie' van de Dutch Coalition for Humanitarian Innovation in ontvangst.

In 2019 gaan wij het programma in samenwerking met internationale partners verder uitbreiden. Dit betekent het ontwikkelen van meer spellen, maar ook onderzoeken of CWTL in andere landen kan worden ingezet. Want álle kinderen moeten kunnen leren, oorlog of geen oorlog.

Krachtig het nieuwe jaar in

Onze plannen voor 2019 zijn groots. We kunnen niet wachten om onze succesvolle programma's verder uit te breiden. Ook willen wij nieuwe interventies ontwikkelen en door ons team van onderzoekers laten evalueren. Zo kunnen we nóg meer kinderen, ouders en leraren in oorlog helpen. Wij gaan ervoor.