Activiteitenbegeleiders voor gevluchte kinderen in Nederland

Ter versterking van onze teams van enthousiaste teams zijn we op zoek naar vrijwilligers die drie uur per week spel- en bewegingsactiviteiten voor gevluchte kinderen in Nederland willen begeleiden. Je wordt getraind en begeleid door TeamUp en gaat op een locatie bij jou in de buurt aan de slag.

Als vrijwilliger van TeamUp draag je bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

Direct aanmelden? Ga naar www.sollicitatieteamup.nl.

Functieomschrijving

Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor gevluchte kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress.

Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding.

Wij zorgen voor een goede training voordat je begint.

TeamUp | voor gevluchte kinderen in Nederland

Jouw profiel

 • Je bent 21 jaar of ouder;
 • Je hebt ervaring met het organiseren van recreatieve activiteiten voor kinderen of een relevante opleiding op het gebied van pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of beweging. Ook als je net bent gestopt in het onderwijs of je nog aan het studeren bent, nodigen we je uit om te solliciteren;
 • Je bent 4 uur in de week beschikbaar (exclusief reistijd) vanaf ongeveer 15.30 uur (de dag waarop de activiteiten plaatsvinden verschilt per locatie);
 • Je hebt de intentie om je voor langere termijn aan het project te verbinden. Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen;
 • Je bent bereid om vooraf een training van twee dagen te volgen en na drie maanden actief te zijn, eveneens twee dagen vervolgtraining. Je wordt getraind in het faciliteren van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep.

Wat bieden wij

 • De kans om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen;
 • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel team;
 • EHBO- cursus;
 • Counseling- en stressmanagementsessies;
 • Evenementen om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers;
 • Vrijwilligersvergoeding.

Aan de slag op een locatie bij jou in de buurt

TeamUp draait inmiddels in ruim 30 opvanglocaties door het hele land;

Op dit moment zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers voor Assen, Dronten, Gilze, Hardenberg, Maastricht, Nijmegen en Sneek.

Andere locaties zijn: Almelo, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Baexem, Balk, Budel, Burgum, Echt, Emmen, Grave, Harderwijk, Heerhugowaard, Hengelo, Hoogeveen, Katwijk, Leersum, Luttelgeest, Middelburg, Overloon, Rijswijk, Rotterdam, Ter Apel, Tilburg, Waalwijk, Winterswijk, Zutphen en Zweeloo.

Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Interesse?

Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Upload dan jouw CV op www.sollicitatieteamup.nl.

Veiligheid van kinderen is voor War Child essentieel. War Child accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.

TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor asiel, migratie en integratie.

Logo AMIF - Europese Unie fonds voor asiel, migratie en integratie - partner War Child

het Fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF)

Het AMIF Fonds biedt subsidie voor asiel en opvang, integratie en terugkeer.

Naar website