Young Impact en War Child maken groots peace-statement met 15.000 jongeren in Rotterdam Ahoy

5 juni 2024

Young Impact, War Child en 15.000 jongeren maken peace-statement
Gisteren, 4 juni, in de week van de mentale gezondheid, organiseerde Young Impact twee inspirerende shows in Rotterdam Ahoy: Young Impact Day en Impact Night. Deze evenementen brachten artiesten en jongvolwassenen samen om het gesprek over mentale gezondheid aan te gaan en positieve verandering te bevorderen.

#sayPEACE

Vlak voor het optreden van Kraantje Pappie betraden Ernst Suur, directeur van War Child Nederland, en Quinty Misiedjan, ambassadeur van War Child, het podium. Samen maakten zij een indrukwekkend statement met alle 15.000 jongeren in de zaal door tegelijkertijd het peaceteken te maken.

Ernst: “Het gaf me kippenvel om samen met al deze jongeren dit belangrijke statement te maken. Deze boodschap is helaas meer nodig dan ooit. Er groeien momenteel 468 miljoen kinderen op met de gevolgen van oorlog en dat is meer dan ik in m’n 20 jaar bij War Child ooit heb gezien. Vanuit War Child zullen we deze kinderen blijven helpen bij het verwerken van hun traumatische ervaringen, zodat ze weer kunnen bouwen aan een toekomst vrij van angst en gevaar.”

“Het gaf me kippenvel om samen met al deze jongeren dit belangrijke statement te maken. Deze boodschap is helaas meer nodig dan ooit."
Ernst Suur, directeur War Child Nederland

Artiesten delen persoonlijke ervaringen

Tijdens zowel Young Impact Day als Impact Night toonden artiesten Kraantje Pappie, Numidia en Son Mieux niet alleen hun muzikale talenten, maar waren ze ook openhartig over hun persoonlijke struggles. Ze spraken over hun eigen ervaringen met mentale gezondheid, de obstakels die ze hebben overwonnen en de manieren waarop ze hiermee omgaan. Hun openheid bood herkenning en inspiratie voor de bezoekers, onderstreepte het belang van mentale veerkracht en laat zien dat niemand er alleen voor staat. Deze persoonlijke verhalen maakten de evenementen niet alleen muzikaal indrukwekkend, maar ook diepgaand en betekenisvol.

Geen kind is ooit een oorlog begonnen

Wereldwijd groeien er 468 miljoen kinderen op in oorlog en geweld. Zij voelen zich onveilig, zijn angstig, agressief of durven geen contact te maken. War Child biedt hen psychosociale steun, bescherming en onderwijs. Wereldwijd. Met muziek, sport en spel helpt War Child kinderen hun heftige ervaringen te verwerken. Zo krijgen ze het vertrouwen in zichzelf en anderen terug. Dat is van groot belang. Want een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit.