War Child en Comic Con slaan de handen ineen voor kinderen in oorlog

23 februari 2023

War Child x Comic Con
Heroes Dutch Comic Con (HDCC) komt in actie voor War Child. Samen hebben we de droom dat alle kinderen kunnen leven zoals zij zelf willen. Vrij om te spelen, vrij om te groeien, vrij om te zijn. Daarom organiseren wij op 24 en 25 juni de 'War Child Safe Space' op de grootste Comic Con van Nederland. Ervaar zelf hoe wij te werk gaan en steun - samen met alle bezoekers - kinderen in oorlog.

Veilige plekken

230 Miljoen kinderen groeien op in conflictgebieden. Zij leven in angst en onzekerheid. Al deze kinderen hebben recht op een jeugd in vrede. Wij creëren veilige plekken voor kinderen in oorlog, waar ze kunnen spelen en leren. Door middel van sport- en spelactiviteiten helpen we ze hun traumatische ervaringen een plek te geven zodat zij weer kunnen bouwen aan een toekomst. Want onze droom is dat alle kinderen kunnen leven zoals zij zelf willen.

Heroes Dutch Comic Con

Wil jij zelf ervaren hoe wij te werk gaan in deze veilige plekken en daarbij ons werk voor kinderen in oorlog steunen? Kom dan op 24 of 25 juni naar HDCC in de Jaarbeurs in Utrecht. Breng de War Child Safe Space een bezoek en speel mee! Want alleen samen halen we de oorlog uit een kind.

Met ruim 50.000 bezoekers per editie is HDCC de grootste comic con in Nederland. Tijdens dit tweedaagse event komen fans van films, series, stripverhalen, games en cosplay samen om hun passie te delen met andere enthousiastelingen.