The Streamers zingen ruim 1.3 miljoen euro bijeen voor War Child

26 december 2023

The Streamers voor War Child
The Streamers hebben vanavond tijdens een speciaal kerstconcert vanuit de Winter Efteling €1.323.022,12 opgehaald voor War Child. De vijfde livestream van de grootste band van Nederland werd bekeken door meer dan 1.000.000 mensen in 76 verschillende landen. In totaal traden 21 artiesten belangeloos op.

Vaste partners van de band de Nationale Postcode Loterij, ING, KPN en de Efteling maakten het gratis te volgen online concert mogelijk.

The Streamers voor War Child

De livestream van The Streamers zat vol bijzondere momenten. Zo zongen Guus Meeuwis, Kraantje Pappie en Bizzey een speciale kerstversie van ‘Nacht’, was Youp van ’t Hek te gast om ‘Flappie’ voor het eerst in 10 jaar weer eens live te zingen en brachten Emma Heesters, Nick Schilder, Pommelien Thijs en VanVelzen een meeslepende versie van Coldplay’s ‘Fix You’. Het kwartet werd daarbij bijgestaan door een kinderkoor en vuurwerkshow. Iets daarvoor zorgden Jochem Myjer en Frank Lammers ongetwijfeld voor polonaises in woonkamers door samen ‘Van Links Naar Rechts’ te zingen. In een speciale War Child bewerking van ‘Where Is The Love’ werd uiteindelijk het resultaat bekend gemaakt van het kerstconcert.  

“Mooier kunnen we 2023 niet afsluiten, het was een feest om dit samen met al die mensen thuis te doen vanavond."
Guus Meeuwis

De kracht van muziek

Guus Meeuwis, mede oprichter van The Streamers: “We zijn ontzettend blij en trots dat we samen dit enorme bedrag voor War Child bij elkaar hebben gezongen. Mooier kunnen we 2023 niet afsluiten, het was een feest om dit samen met al die mensen thuis te doen vanavond”.  Ernst Suur, directeur War Child: “Wow, wat een avond! Superlatieven kom ik tekort over dit prachtige concert van The Streamers. De kracht van muziek deze avond die ons verbindt en onze emotie raakt, is de kern van ons werk. Met dit bedrag kunnen wij over de hele wereld veel meer kinderen helpen en dat is harder nodig dan ooit”.

De kerstspecial gemist? Goed nieuws! Op 31 december zendt KPN vanaf 20.00 de highlights uit op je KPN TV - kanaal 41.