Gezocht: sport- en spelbegeleiders voor gevluchte kinderen in Nederland

4 september 2018

Amsterdam

War Child TeamUp voor gevluchte kinderen in Nederland
TeamUp, een gezamenlijk project van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland voor gevluchte kinderen in Nederland, is hard op zoek naar vrijwilligers op 19 opvanglocaties om wekelijks activiteiten voor gevluchte kinderen te begeleiden.

Training en begeleiding

Als vrijwilliger van TeamUp draag je via sport, spel en beweging bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen. Nu al verzorgen maar liefst 200 vrijwilligers de TeamUp-activiteiten op 28 locaties. Om zoveel mogelijk gevluchte kinderen in Nederland de kans te geven mee te doen aan de TeamUp-activiteiten is er een grote behoefte aan professionele, enthousiaste vrijwilligers. TeamUp biedt vrijwilligers training en begeleiding.

Een wereld van verschil

Programmadirecteur Ernst Suur: “Kinderen, vrijwilligers en het COA zijn erg enthousiast over de activiteiten. Daarom is TeamUp zeer gemotiveerd om door te gaan en hebben daar hulp van vrijwilligers bij nodig. Het kost vrijwilligers maar een paar uur per week, maar voor deze kinderen maakt het een wereld van verschil.”

Nachtmerries

In het land van herkomst en tijdens de reis naar Nederland worden kinderen blootgesteld aan oorlog, geweld en stressvolle situaties. Helaas stopt de onzekerheid en stress hier niet. In Nederland moeten kinderen vaak verhuizen en maken zij zich zorgen om hun ouders en vrienden. Hierdoor zijn ze bang en onzeker geworden. ’s Nachts hebben ze vaak nachtmerries, overdag zijn ze stil en teruggetrokken of juist agressief. Ze vinden het moeilijk om mensen te vertrouwen.

Bij TeamUp doen we daar wat aan

TeamUp biedt gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten zodat kinderen van 6 tot 18 jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze bij TeamUp opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema’s. Die komen weer van pas in hun dagelijks leven.

Je kunt direct solliciteren via: www.sollicitatieteamup.nl

* Almelo, Dronten, Echt, Gilze, Grave, Hardenberg, Harderwijk, Hoogeveen, Leersum, Luttelgeest, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Oisterwijk, Overloon, Sneek, Ter Apel, Weert en Zutphen

TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor asiel, migratie en integratie.Partners

Logo AMIF - Europese Unie fonds voor asiel, migratie en integratie - partner War Child

het Fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF)

Het AMIF Fonds biedt subsidie voor asiel en opvang, integratie en terugkeer.

Naar website

Noot voor redacties (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esmee Goedmakers Communication Officer TeamUp via + 31 6 28 24 11 26 en/of esmee.goedmakers@warchild.nl

De foto is rechtenvrij te gebruiken en heeft als ondertitel: Vrijwilliger tijdens het begeleiden van de TeamUp-activiteiten. Graag de naam van de fotograaf vermelden: Julie Hrudová.