Luc en Jeroen winnaars van Jij&Ik voor War Child 2018

21 november 2018

Amsterdam

Luc en Jeroen War Child Jij&Ik winnaars 2018
Dankzij de tv-avond kunnen wij 22.187 extra oorlogskinderen helpen.

Speciale band

In het EO-programma gingen vier ouder-kindkoppels met elkaar de muzikale strijd aan. Zo vroegen ze aandacht voor de speciale band tussen ouder en kind, die voor kinderen in oorlogsgebied vaak niet vanzelfsprekend is. Luc (12 jaar) en Jeroen (46 jaar) uit Zwolle zijn de winnaars van Jij&Ik voor War Child 2018.

Bijzondere avond

De vier duo's, geselecteerd uit bijna honderd inzendingen op internet, zongen de sterren van de hemel in het Agora Theater in Lelystad. Het publiek ging uit zijn dak en er is thuis vanaf de bank fanatiek gestemd. Winnaars Luc en Jeroen zongen samen een eigen versie van de hits: Dancing in the street en Onderweg. Vader Jeroen: “Ik herkende echt wat die ouders voor hun kinderen voelen! Het probleem is niet weg, maar we hebben het onder de aandacht kunnen brengen." Zoon Luc: "Het was een hele bijzondere avond. We hadden nooit verwacht dat we zouden winnen. Zo jammer dat het voorbij is."

Luc en Jeroen War Child Jij&Ik winnaars 2018

Foto: Jeppe Schilder

De zeepkist

Op deze bijzondere avond speelde Douwe Bob zijn nieuwe hit Shine. Ook The Voice Kids-winnares Yosina en Trijntje Oosterhuis traden op. Zij maakten, samen met de presentatoren Tooske Ragas en Marco Borsato, ook deel uit van de show waarin de zeepkist centraal stond. Tooske: “Momenteel groeit 1 op de 6 kinderen op in een conflictgebied. Deze kinderen hebben vaak de meest traumatische ervaringen meegemaakt, zijn soms hun ouders verloren en voelen zich niet veilig. Voor al deze kinderen stonden we op de zeepkist. Met een fantastisch eindresultaat.”

Dankbaar

Marco Borsato: “Ik ben trots. Trots op de vier ouder-kindkoppels die aandacht hebben gevraagd voor de speciale ouder en kind band. Dankbaar, dat ben ik voor de steun van het Nederlandse publiek voor ons belangrijke werk. Namens de gehele organisatie wil ik de nieuwe donateurs verwelkomen en alle mensen die hebben gestemd bedanken. Samen halen we de oorlog uit het kind.”