48percent.org draagt bij aan onderwijs voor kinderen

Sinds hun oprichting zet 48percent.org zich in voor meer gelijkwaardigheid door communicatie en informatie voor iedereen toegankelijk te maken. Steun aan ons programma Can’t Wait to Learn, waarmee wij kinderen in of vlak na een conflict via tablets onderwijzen, was voor 48percent.org dan ook een logische stap.

Wereldwijde web, maar niet voor iedereen

De term ‘het wereldwijde web’ impliceert dat iedereen met één klik op de muis toegang tot internet en de erop beschikbare informatie heeft. Helaas is de realiteit anders, zo weet Pollien van Keulen van 48percent.org. “Lang niet iedereen heeft toegang tot communicatie. Velen wonen op afgelegen plekken waar geen internet beschikbaar is. Bij een grote groep anderen ontbreekt de juiste kennis en vaardigheden, of is communicatie - voornamelijk het gebruik van internet - simpelweg te duur.”

Gelijkwaardigheid in het digitale tijdperk

De missie van 48percent.org is helder: wereldwijde gelijkwaardigheid bevorderen, door toegang tot communicatie en informatie. Pollien: “Als jij en ik toegang hebben tot dezelfde communicatiemogelijkheden en informatie, dan is er meer gelijkwaardigheid tussen ons dan wanneer ik alleen toegang heb en jij niet.”

Om hun doel te bereiken ondersteunt 48percent.org – opgericht door de Groningse bedrijven Voys en Devhouse Spindle – andere organisaties met eenzelfde visie. Pollien: “Wij geloven heel sterk in de kracht van samenwerking. Door andere organisaties met vergelijkbare doelstellingen te steunen, werken we samen toe naar een wereld waarin mensen gelijkwaardig zijn. Als jonge organisatie leren wij veel van deze samenwerkingen.”

Can't Wait to Learn War Child Oeganda

Can't Wait To Learn, ons onderwijsprogramma waar kinderen in of uit conflictgebieden les krijgen via interactieve spellen op tablets.

Foto: War Child

Steun aan Can’t Wait to Learn

Can’t Wait to Learn, ons onderwijsprogramma waar kinderen in of uit conflictgebieden les krijgen via interactieve spellen op tablets, raakt volgens 48percent.org de juiste snaar. Pollien: “Onderwijs is een belangrijke manier waarop kennis en vaardigheden voor internetgebruik kunnen worden ontwikkeld. Bij Can’t Wait to Learn zit er ook nog een extra digitale vaardigheid in: kinderen leren met tablets te werken, waardoor ze vertrouwd raken met digitale middelen.”

Bovendien helpt Can’t Wait to Learn kinderen die opgroeien met oorlog en conflict een betere toekomst voor zichzelf op te bouwen. “Dat draagt bij aan een meer gelijkwaardige wereld. Zo werken we samen aan hetzelfde doel.”

Toekomstplannen

Op dit moment draagt 48percent.org bij aan Can’t Wait to Learn door het verstrekken van materiaal, connectiviteit te verbeteren en door het faciliteren van docententrainingen. Pollien: “We blijven heel graag Can’t Wait to Learn steunen. In de toekomst willen we graag ook op andere vlakken een bijdrage leveren aan het programma, bijvoorbeeld onze technische kennis en kunde.”

Kate Radford, programmadirecteur van Can’t Wait to Learn bij War Child, is enthousiast over de steun van 48percent.org. “Met deze gulle bijdrage kunnen we ons bereik vergroten door onder andere ondersteuning voor nieuwe tablet types mogelijk te maken, zoals bijvoorbeeld in Bangladesh. Daarnaast worden ook nieuwe manieren van data collectie en connectiviteit mede mogelijk gemaakt. Zo kunnen meer kinderen van het onderwijs profiteren en kunnen docenten hun lessen nog beter afstemmen op de behoeftes van de kinderen”