Palthe Oberman: al twee decennia onze partner

Advocatenkantoor Palthe Oberman, gespecialiseerd in arbeidsrecht, is al meer dan twintig jaar #goedbezig voor War Child - en blijft deze steun voortzetten. Christiaan Oberman vertelt waarom. "Als kantoor vinden wij het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Ik beveel iedereen van harte aan om ook een bijdrage te leveren aan War Child."
Palthe Oberman is Goed Bezig voor War Child - al ruim 20 jaar

Sinds onze oprichting steunen Christiaan Oberman en zijn collega's War Child met pro bono advies

Foto: Palthe Oberman

War Child Holland - pro bono steun van Palthe Oberman

Christiaan: "Als kantoor vinden wij het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn”

Foto: Tim Gouw

Pro bono voor kinderen in oorlog

Al sinds onze oprichting is Christiaan Oberman onze vaste adviseur als het gaat om arbeidsrechtelijke zaken. Oberman weet nog goed hoe dit tot stand kwam. “Ruim twintig jaar geleden huurde War Child-oprichtster Willemijn Verloop een kleine ruimte bij ons in het kantoorpand. Op een dag kwam het verzoek van een kantoorgenoot - die in de Raad van Toezicht van War Child zat - om even langs te gaan bij Willemijn omdat ze met een vraag zat. Ons contact verliep zo leuk, dat we War Child sindsdien structureel op pro bono basis bijstaan.”

Maatschappelijk betrokken, lang voordat het in zwang kwam

In de afgelopen twintig jaar heeft War Child als organisatie een enorme groei doorgemaakt - maar de steun van Palthe Oberman bleef. “Het is zo’n bijzondere groep mensen,” zegt Christiaan. “Wat War Child doet maakt écht een verschil. Het enthousiasme van de medewerkers werkt aanstekelijk en zorgt voor een steeds professioneler wordende organisatie. Het is leuk om te zien hoe de organisatie zich steeds verder ontwikkelt.” De tijd heeft onze samenwerking met Palthe Oberman een modieus karakter gegeven. “Maatschappelijk betrokken ondernemen is nu helemaal ‘hot’. We deden het al voordat die term in zwang kwam.”

“Wij voelen ons door Palthe Oberman echt gesteund in ons werk."
Senior HR Advisor bij War Child

Hulp van gedreven professionals

Het contact bevalt ook onze collega's goed. “Als je belt, staan ze voor je klaar. Je wordt echt als een volwaardig klant behandeld. Het maakt zoveel verschil als je met een gedegen advies gesprekken aan kunt gaan met je medewerkers. Palthe Oberman biedt ons de kaders waardoor we integer en gewetensvol te werk kunnen gaan, met oog voor ieders belangen. We werken veel samen met Marloes van den Eeckhout en Nadia Adnani. Gedreven professionals, die weten wat je nodig hebt als het erom gaat.”

Moeder en kind in vluchtelingenkamp in Jordanië - Veilige Plek War Child

Dankzij Palthe Oberman's steun besparen wij kosten. Zo gaat ons geld daar waar het heen moet: kinderen in oorlog

Foto: Jeppe Schilder

Venezuelan refugee children participate in War Child's TeamUp

Kinderen in Colombia kunnen met de steun van ons (en onze partners) hun traumatische ervaringen verwerken

Foto: War Child

Ook in de toekomst bijdragen aan onze missie

Palthe Oberman zal zich blijven inzetten voor War Child. “Talloze verhuizingen hebben we meegemaakt, reorganisaties en ja, we hebben ook wel geadviseerd rond geschillen,” meldt Christiaan Oberman. “Maar dat hoort bij ons werk. Werk dat we ook in de toekomst graag voor War Child zullen blijven doen. Ik beveel iedereen van harte aan om ook een bijdrage te leveren aan War Child. Als kantoor vinden wij het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn”.

#goedbezig voor kinderen in oorlog

Christiaan en Palthe Oberman zijn #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door hun bijzondere steun? Kom dan ook in actie op een manier die bij jouw onderneming past. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.