Interventie voor ouders en verzorgers

Zet ouders en verzorgers in oorlog in hun kracht

Doe de rondleiding

Hulp aan ouders en verzorgers in oorlog

Onderzoeksdirecteur
“We leren ouders en verzorgers van kinderen in oorlog positieve opvoedingstechnieken. Op die manier kunnen zij er beter voor hun eigen kinderen zijn.”

Professor Mark Jordans, directeur Onderzoek & Ontwikkeling bij War Child

Meer info Less

Meer weten of een vraag stellen? Neem contact op met Mark via email of LinkedIn

Waarom?

Steunpilaar versterken

Ouders en verzorgers verdienen onze volledige steun en aandacht. Want hun stress, zorgen en verdriet slaat over op hun kinderen. Terwijl kinderen in oorlog en geweld juist bescherming en steun nodig hebben. Daarom zetten wij ouders en verzorgers terug in hun kracht - zodat zij de ouder/verzorger kunnen zijn die hun kinderen nodig hebben.

Hoe?

Werken in groepen

In negen sessies begeleiden wij groepen ouders en verzorgers. Onze focus ligt op positieve opvoedingstechnieken en het psychosociale welzijn van de ouders/verzorgers. Zo bieden wij ouders/verzorgers handvatten om minder stress te ervaren - en een rots in de branding te kunnen zijn voor hun gezin.

Impact

66%

Dat is het percentage Syrische ouders/verzorgers dat na een proeftraject in Libanon minder stress ervaart. Dezelfde studie laat zien dat 54% van hen nu minder negatieve opvoedingtechnieken gebruikt.

Met wie?

Onze partners

Onze interventie voor ouders en verzorgers wordt mede mogelijk door verschillende partners, zoals de Bernard van Leer Foundation, de Open Society Foundation en SOS Kinderdorpen.

Waar?

Landen

Op dit moment testen wij onze interventie voor ouders en verzorgers in conflictgebieden in:

Hoe nu verder?

Onderzoeksagenda

Meer info Less

De eerste resultaten van onze projecten in de bezette Palestijnse gebieden en Libanon zijn zeer positief. We zien dat ouders en verzorgers beter leren omgaan met angst en boosheid. Bovendien slapen zij nu beter. Met deze veelbelovende inzichten zetten wij onze pilots voort in Jordanië.

drag to move

Ontmoet onze experts

Mark Jordans is onze directeur Onderzoek & Ontwikkeling en professor in 'Child and Adolescent Global Mental Health' aan de Universiteit van Amsterdam en King's College in London. Met zijn jarenlange ervaring en expertise leidt hij de verdere evaluatie en uitbreiding van onze interventie voor ouders en verzorgers.